Små stunder i en studentkör

Körmöten

Florakörens lyckade höstmöte – Alla poster blev fyllda!

14 Nov , 2016, 13.01 lindaklang

 

floralogo-hq

Förra veckan hade Florakören sitt årliga höstmöte. Samtidigt samma kväll/natt beslutade också USA vilken president som ska styra landet för de kommande 4 åren. Det blev alltså en lång valvaka för floror som både deltog i höstmötet och följde med presidentvalet efteråt. Tur att det fanns snacks och te/kaffe att tillgå under mötet.

Höstmötet är spännande eftersom det är då som hela nästa års verksamhet gås igenom. Vi väljer då också en helt ny styrelse, musiknämnd och nya funktionärer. Som styrelsemedlem för i år så har man ju redan frågat runt lite om ifall körmedlemmar funderat ställa upp för någonting och i så fall vad. Det kändes ganska säkert, men några orosmoln fanns det förstås. Speciellt var det pirrigt vem som skulle ställa upp som ny kassör, men också sekreterarposten och vicedirigent-posterna kändes som knepiga att fylla sådär direkt. Nytt för i år var också arkivarieposten som vi i styrelsen beslutade införa då vi märkte hur mycket en sådan post behövdes i vår verksamhet. Efter mycket engagemang av styrelsen och av tidigare innehavare av olika poster så fick vi ändå alla poster fyllda! Yay!

Styrelsen för år 2017 kommer alltså att vara:

Ordförande: Jasmine Nedergård

Viceordförande: Melissa Haga

Sekreterare: Elisabeth Diljaj

Kassör: Isabella Alinikula

Infosekreterare: Sofia Liljeström

Webbansvarig: Klara Nyberg

Värdinna: Hanna Nyberg

Dirigent: Ulf Långbacka

Det är roligt att andra alten verkar engagera sig extra mycket nästa år i styrelsearbete, eftersom hela 4 av 8 styrelseposter innehas av andra altar. Det känns säkert också bra för nuvarande ordförande och kassör att vi har lite ruljans, eftersom dessa två poster kan kännas lite extra tunga, speciellt om man haft dem i två år i rad och kanske har andra funktionärsposter samtidigt i vår verksamhet eller i någon annan verksamhet. Men ni har gjort ett fint arbete och det har också resten av årets styrelse och funktionärer gjort (jag är inte alls jävig när jag själv är med i styrelsen, haha!).

Nästa år kan vi se framemot NSSS (Nordisk StudentSångarStämma) i Uleåborg på våren, eventuellt en konsert och miniturné till Linköping för att hälsa på/ha en konsert med Linköpings Studentsångare, ett deltagande i ett större verk skrivet av vår dirigent Ulf Långbacka för reformationens 500-års jubileum samt senare på sommaren också ett besök till Korpo för en konsert där som också har nykomponerad musik av Uffe. På hösten har vi igen adventskonserterna (som också är nästa helg här i Åbo, den 25 och 26 november) och förhoppningsvis flera nya floror som vill delta i vår underbara körverksamhet! Vår broderkör Brahe Djäknar har ju också jubileum nästa år så vi får se vad för intressant de hittar på!

// Jasmine Nedergård, nuvarande viceordförande och 1 vicedirigent. Nästa år: Ordförande!

Läs också

Kommenteringen är stängd.