Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Florabloggen återuppstår!

18 sep , 2013, 11.14 ohaapama

 

Hej igen kära läsare!

Jag vet att ni har saknat oss hela sommaren, så nu startar bloggen på nytt!

Det är mycket på gång nu med insjungningar, terminsstart, styrelsemöten, bloggmöten och planeringskvällar! Men det känns mycket bra att vara tillbaka efter en paus : ) För nästan 20 floror tjuvstartades hösten 23.8 med en underbar turné till Sverige och Danmark med vår kära broderkör Brahe Djäknar. Här kommer en liten uppdatering om vad vår fina turné gick ut på : )

Vi började i Stockholm med konsert, här övar BD, medan flororna snällt väntar på sin tur!

 

 

I Stockholm fick vi även njuta av våra körvänner, Stockholms Studentsångares, vackra sång när vi tillsammans sjöng ”Vårnatt” i Eric Ericsonhallen på vackra Skeppsholmen.

 

 

 

 

 

 

Efter Stockholm styrde vi kosan mot Linköping, för att tas emot med öppna armar av fler körvänner, nämligen Linnéorna och Linköpings Studentsångare som inhyste allt som allt nästan 40 floror och djäknar! Det tackar och bockar vi för, vilken upplevelse! Mycket kärlek till Linköping alltså. Vi hade också en musikaliskt lyckad konsert som följdes av en trevlig sitz tillsammans med Linnéor och LKSS:are, av vilka vissa hade varit med till Makedonien och kammat hem första pris, duktigt : )

Resan till Köpenhamn betades av med diverse filmer som Sällskapsresan 1&2 samt Hot Fuzz! Vi anlände till Köpenhamn på eftermiddagen och de flesta letade sig ut i Köpenhamns vimmel för att få i sig en bit mat. Vi fortsatte Köpenhamnvistelsen med en liten flashmob på det danska företaget Christian Hansen vars chef hade kontakter till Brahe Djäknar och efter att ha hört att vi kommer till Köpenhamn, absolut ville att vi skulle förgylla deras arbetsdag med lite körsång : )

 

 

Hungriga korister!

Vi hann även bekanta oss med våra körvänner i Köpenhamn. Vi hade konsert i Gentofte rådhus med våra körvänner och efteråt blev det sitz med dem också. Maten som bjöds på föll inte alla i smaken, men vi serverades så mycket vacker sång och överraskningsuppträdanden att vi gick mätta därifrån i alla fall! Vilken fantastisk konsert och sitz! Det var mycket skratt och sång, precis som en sitz skall vara!

Summa sumarum var vi på turné i nästan 9 dagar, besökte 3 städer, hade 3 konserter, 1 flashmob, såg 5 filmer, besökte 2 länder och fick minnen för livet. Som reseledare, turnédeltagare, sångare och resenär säger jag: TUSEN TACK!

 

Många körkramar, Oona

 

Snelhest på Carlsberg!

Körawesomeness! Bilden tillhör Jenna. E. Alla andra bilder tagna av Oona.

 

Läs också

En kommentar

  1. Jenna skriver:

    Shit vilken snygg rosa frilla på snyggingen längst till höger alltså! 😉

    PUSS det var världens muschigaste turné! <3

Kommenteringen är stängd.