Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

En nybörjarfadders betraktelser

25 sep , 2013, 15.55 lindaklang

 

Foto: Laura Lyytikäinen

Nu är det höst på riktigt, som man märker på temperaturen där ute.

Också Florakörens höst har nu satt igång på allvar. Vi har två insjungningstillfällen bakom oss och kan hälsa 14 nya sångare välkomna till vår kör. Jag hoppas att de som inte rymdes med den här gången försöker på nytt igen nästa gång. I tisdags hade vi även höstens andra övning, den första med nybörjarna. Det är en härlig känsla att få sitta mitt i en så stor kör och börja bekanta sig med adventsrepertoaren (fast det bara är september).

För mig som är nybörjarfadder är den här tiden extra rolig! Som nybörjarfadder får jag vara med på insjungningstillfällena, berätta hur allting går till, svara på frågor och intyga att det är okej att vara nervös. Till nybörjarfaddrarnas uppgifter hör också att träffa de nya flororna före den första övningen, överösa dem med massor av information och dela ut en påse med varje floras ”survival kit” (svart mapp, kårband, stamrepertoarshäfte, cd-skivor och annat smått och gott). Det är också vi nybörjarfaddrar som ordnar stamrepertoarshelgen om några veckor då både ”äldre” och nyare floror samlas för att öva stamrepertoaren, lära känna varandra, lära sig om körens historia och traditioner, leka, mysa och äta gott!

Men den allra viktigaste uppgiften en nybörjarfadder har är att se till att alla trivs och känner sig välkomna och delaktiga i vår stora härliga körfamilj. En nybörjarfadder är som en kompis, mamma och allt-i-allo.
Lite som muminmamman.

Varma kramar
Anna

Läs också

Kommenteringen är stängd.