Små stunder i en studentkör

Konsert,Sola Fide

Konsert med Sola Fide

13 feb , 2015, 14.43 lindaklang

 

För en vecka sedan fick Florakören gäster från Norge. Det var alltså det första av flera körbesök som är inplanerade under våren för vår och vår broderkör Brahe Djäknars del, och även vårens första uppträdande för oss.

Det var i huvudsak den norska kammarkören Sola Fide som uppträdde på konserten på Sibeliusmuseum, men även Flora och Brahe Djäknar bidrog. Vi i Flora sjöng Mia Makaroffs Skogens ljusa dotter till text av Edith Södergran, en av de sånger som skrevs för oss till vårt jubileum förra året, och vid det här laget en sång som vi alla tycker väldigt mycket om att sjunga. Sola Fide bidrog med svängig repertoar som var uppfriskande på en fredagkväll efter en lång dag på jobbet eller på kurs.

2015-02-13 09.42.42-2

 

Därtill sjöng kören i varierande köruppställningar – i synnerhet början av konserten var intressant när kören stod utspridd över hela scenen, en del av sångarna vända med ryggen mot publiken. Det märktes att det är en kör som sjungit tillsammans väldigt länge och satsat på samklang och tonbildning, och det var nog en och annan flora som uttryckte en förhoppning om att vi som sångare ska låta lika bra när vi själva är lite äldre.

Nu är det bara att se fram emot flera intressanta samarbeten under våren!

/Tove

Läs också

En kommentar

  1. Solbjørg Sviland skriver:

    Så fint du har skrevet om oss! Takk! Det var flott for oss å få høre på slike vakre, unge stemmer. Det er utrolig hvor flinke dere er, og så er dere så irriterende unge:) Syng, og gled verden videre
    !

Kommenteringen är stängd.