Små stunder i en studentkör

Hej!

Eftersom det här är mitt första inlägg i florabloggen tänker jag börja med att presentera mig. Jag heter Fanny, sjunger första alt och har sjungit med i Flora sen 2008. I fjol på vår Kanada-turné vikarierade jag som andra alt, men nu har jag hoppat upp till första alten igen och planerar stanna kvar där.

Så för att återgå till inläggets rubrik: vad händer i vår för Floras del?

Våra tisdagsövningar har kört igång och vi har fullt upp med att lära oss vårens repertoar. Vår första konsert är redan nästa vecka, den 6.2, då den norska kören Sola Fide kommer till Åbo för att delta i Katedraali soi-festivalen. Vi producerar en konsert för dem tillsammans med BD (Brahe Djäknar) och den hålls på Sibeliusmuséet kl. 19. Biljetter köps vid dörren och kostar 10€ för vuxna och 5€ för studerande. Varmt välkomna!

Plakat-Turku-Consert.jpeg-page-001

Efter konserten med Sola Fide fortsätter vi öva och håller på fram till april då vi kommer att ha en Sibelius-konsert tillsammans med Åbo Filharmoniska orkester, banda in vår egen Uffes verk Visions till hans kommande skiva samt få besök av Stockholms Studentsångare och nygrundade Stockholms Akademiska Damkör. I maj blir den sedan vårkonsert och vårbal och i juli smäller det i Korpo när vi sjunger Sibelius den 18.7 under evenemanget Sibelius i Korpo.

Om augusti räknas till vårtermin kan man ju argumentera, men då kommer vi i alla fall att åka till Slovakien för att tävla i festivalen Bratislava Cantat.

Floras vår ser alltså i korthet ut så här:

6.2 – Konsert med Sola Fide & BD på Sibbe kl. 19.00
feb-apr – övaövaöva
16.4 – Konsert med Åbo filharmoniker & BD
23.4 – Skivinbandning av Ulf Långbackas Visions
25.4 – Konsert med SSS, SAD & BD
13.5 – Vårkonsert + vårbal
18.7 – Sibelius i Korpo med Folke Gräsbeck, BD m.fl.
20-23.8 – Bratislava cantat – TÄVLING!

Välkommen att lyssa på och läsa om oss!

Så här roligt hade vi i Kanada i augusti i fjol:

melissa_fanny_kanada_bloggen
Melissa och undertecknad Foto: selfie. no stick.

fanny_kanada_catrin_palmqvist_bloggen
I CN-Tower i Toronto var vi skrämmande högt uppe! Foto: Catrin Palmqvist

image
Och till sist en representabel bild på hela kören tillsammans. Vi ser fram emot Bratislava och den här våren! Foto: Laura Lyytikäinen

// Fanny

Läs också

Kommenteringen är stängd.