Små stunder i en studentkör

Konsert,Körliv,LkSS

Det brinner en eld

26 feb , 2018, 14.31 lindaklang

 

I lördags hade Florakören besök av Linköpings Studentsångare (LkSS), som kom för att hälsa på sin fästmö och svågern Brahe Djäknar. Distansförhållanden har sina sidor och är inte alltid så lätta att få att fungera, men det verkar gå bra för Flora och LkSS, som har lyckats hålla elden vid liv i flera år redan.

Det är alltid trevligt då fästmannen kommer över, och denna gång resulterade det i en gemensam lördagskonsert på Sibeliusmuseet, där alla tre körerna Flora, BD, och LkSS i tur och ordning och tillsammans framförde toner i vinteraftonen.

Publiken fick ta del av såväl stämningsfull som svänging musik, arrangerad för  damkör, herrkör, och blandad kör. LkSS slog på stort och framförde även en finsk sång, som till och med innhöll ett dansnummer. Då flororna i det skedet inte stod på scenen, fick två av herrarna från Linköping pardansa i stället. Säkra källor antyder trots allt att Flora och LkSS kommer få fler chanser att dansa i framtiden.
Men vad är en konsert utan efterföljande umgänge, då man en gång har gäster från Sverige? Naturligtvis fanns det mer att se fram emot än den gemensamma konserten. Sången skulle fortsätta, och det gjorde den till sent på kvällen, i samband med mat och dryck och goda vänners sällskap. Flora och LkSS fick en chans att ytterligare fördjupa sitt förhållande, innan LkSS tyvärr var tvungna att resa tillbaka hem till Sverige igen, tidigt följande morgon.

Distansförhållanden har sina sidor, det har vi redan konstaterat. Helger tillsammans som den här, är absolut en av de bästa sidorna, och kanske också en förklaring på varför Flora och LkSS fortfarande är förlovade. För det fungerar. Det kan knappast vara en slump att Flora på konserten valde att framföra just Det brinner en eld.

// Jessica Österberg

Läs också

Kommenteringen är stängd.