Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Kvartettkonsert!

20 feb , 2013, 21.07 lindaklang

 

Snart ljuder fagra toner i Åbos Akademihus då ensembler från Florakören, Brahe Djäknar och TYYn kuoro stämmer upp i sång! Det är alltså frågan om den tionde kvartettkonserten som organiseras, och det är andra gången vi damer ur Florakören är med och ordnar evenemanget! Detta är ju spännande! Speciellt för mig som skall upp på scenen…

Förra lördags befann jag mig i Arcanum (TYYn kuoros övningsutrymme) klockan 12:00 för en workshop, då de f.d. Flororna, nuvarande Eternellerna och underbara sångerskorna Heidi Gräsbeck och Anna Edgren drog några övningar för de deltagande kvartetterna. Det blev genomgång av texter och tolkningar, det blev att sjunga i annorlunda formation än man är van vid, det blev ”NU LITE MERA FIILIS!”-rop och det blev framför allt mycket sång.

Då jag började sjunga i Florakören tänkte jag att kvartettsång är sånt som man sysslar med på bröllop och dop och andra högtidligheter. Det är delvis sant – klassiska kvartetter är verkligen en otrolig krydda även till högtidligare fester. Det jag inte visste var att man kan sjunga pop, jazz, rock och soul i liten ensemble. Att rösten kan låta som slagverk, som stränginstrument, eller att några strategiska dance moves kan höja ett uppträdande till nya höjder! Du borde definitivt komma och uppleva detta till Solennitetssalen klockan 18:00 i lördag. Här är det nämligen sångglädje och äkta känsla som utlovas.

 

Det känns som om jag är redo för showtime. Varmt välkommen!

/ Linda Klang

Läs också

En kommentar

  1. Salli skriver:

    Awesome awesome!

Kommenteringen är stängd.