Små stunder i en studentkör

Turné

Sommarens turné – Ungern

7 Nov , 2016, 10.55 lindaklang

 

Då vintern nu har kommit till Åbo, kan man nostalgiskt tänka tillbaka på sommaren som gått, och alla äventyr den förde med sig – till exempel Flora och BD:s gemensamma turné till Ungern! Även kallad The Hungary Games. Vädret var fantastiskt, med sol och 30 graders värme varje dag …

Foto: Otto Lindén

Foto: Otto Lindén

 

Foto: Jannica Grönroos

 

Men turnélivet är ju inte bara att njuta av vädret. Vi hade flera konserter att genomföra, och då behöver det både övas och promoteras. -Och våra promotionskunskaper sattes verkligen på prov i synnerhet inför den sista konserten; inga konsertaffischer hade blivit uppsatta på orten, så vi blev helt enkelt tvungna att ge oss ut på torget för att locka publik i stället.

På konserterna framförde vi sånger från olika delar av världen, men den som blev absolut mest uppskattad av publiken var helt klart ungrarnas egen ”Esti Dal”. Konserterna avslutades med att kören spred ut sig runt publiken, och sjöng den svenska ”Så skimrande var aldrig havet”. Mjukt, fint och stämningsfullt, – en perfekt avslutning.

Foto: Otto Lindén

Foto: Otto Lindén

 

Foto: Otto Lindén

Foto: Otto Lindén

Det var inte bara på konserterna och övningarna som vi fick tillfälle att sjunga tillsammans. Det brukar bli så, då Flora och BD umgås. Då sjungs det en hel del, och naturligtvis följde sångböckerna med även till Ungern. Vi sjöng under picknickar, på båtutflykter, på våra middagar, och om ingen annan orsak hittades, så kunde man alltid serenera några förvånade ungrare som råkade gå förbi, eller bara annars befinna sig i lämplig närhet.

Och sist med inte minst. En resa som denna är något som svetsar samman en kör, eller som i detta fall, två körer. Det är inte klokt hur mycket som hinner hända på elva dagar. Hur många platser man hinner besöka, hur många människor man hinner träffa, och hur många sånger man hinner sjunga. Hur många spårvagnsbiljetter man hinner använda, och hur ont i fötterna man kan ha efter en hel dags vandrande.

Det är inte så ofta vi gör gemensamma turnéer, så den här var speciell på det sättet. Klart att det är roligt att åka bara Flora, men nog är det roligt då BD är med också!

Foto: Melissa Haga

Ett -två -tre – KÖÖÖR!

 

Foto: Jannica Grönroos

 

Foto. Peik Nordström

Foto. Peik Nordström

 

Foto: Maunu Toivari

Foto: Maunu Toivari

Text: Jessica

Läs också

Kommenteringen är stängd.