Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

November är här

4 Nov , 2016, 10.31 lindaklang

 

Vi har nu gått över till november månad, som för en floras del brukar vara den absolut mest hektiska månaden. I september och oktober har vi fått bekanta oss med höstens repertoar och knaggla oss igenom våra stämmor, men det är nu som allt ska börja sitta. Adventskonserterna i Åbo domkyrka närmar sig med stormsteg, och före det ska vi också ge oss ut på en utfärd till Jakobstad där vi håller vår traditionella kyrkokonsert före advent, denna gång i Pedersöre kyrka. Det känns extra kul för en österbottning som mig själv, eftersom det är så sällan vi är uppe i de trakterna.

Det blir också en hel del övningar tillsammans med våra bröder i Brahe Djäknar och övningarnas fokus har nu flyttats över till att nå samklang och vara överens om dynamiken i de olika styckena. Dessutom är vi i höst en väldigt stor kör, så stor att vi på våra gemensamma övningar inte ryms in i vår vanliga övningslokal i Sibeliusmuseum utan har fått söka oss till ett större auditorium.

Dirigent Uffe och körerna under förra veckans övningshelg.

Dirigent Uffe och körerna under förra veckans övningshelg.

 

Kanske har vi i år också lite mera övningar än vanligt eftersom vi under årets Adventskonserter även kommer framföra en större helhet i form av Mendelssohns Magnificat, tillsammans med Akademiska Orkestern. Det rör sig om sprudlande musik, som kommer vara häftigt att få vara en del av i domkyrkan.

 

Men körlivet är så mycket mer än att bara vara med på övningarna. Efter övningshelgen ordnades höstens temasitz, denna gång med havstema! Kreativa utstyrslar dök upp, och som vanligt blev det en fest med mycket sång, skratt och god mat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Otto Lindén

 

Flera pirater hade stigit i land för kvällen. Foto: Otto Lindén

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Titanic-Rose och Vikings personal gästade också festen! Foto: Otto Lindén

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Allmännyttig pingvinfakta lästes upp. Foto: Otto Lindén

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Otto Lindén

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Otto Lindén

 

Så fortsätter månaden med intensiva övningar för att vi ska bli konsertklara. Välkommen på kyrkokonsert i Pedersöre kyrka lördag 19.11 och på Adventskonserterna 25 och 26.11 i Åbo domkyrka. Biljetter kan köpas vid dörren eller via nätet på Ticted: https://www.ticted.com/sv/organizers/162

 

14711265_1330938646924423_3101950141059973100_o

 

Sangerhilsen,

Melissa

Läs också

Kommenteringen är stängd.