Små stunder i en studentkör

Kvartett,Video

Florakörens nya kvartettvideo!

13 maj , 2016, 09.48 lindaklang

 

Så här gick det till. Den relativt nyblivne kvartettansvariga grubblade och grubblade hur hon skulle få fler människor att inse potentialen med att ha en florakvartett att uppträda på sin fest. Våra korister älskar att sjunga i kvartett och oftast anmäler sig fler än det behövs till de uppträdanden vi får. Grubblandet fortsatte och fortsatte tills en idé om en promovideo för kvartettverksamheten kläcktes. Efter att idén fått mogna en stund, tog samma kvartettansvariga saken i egna händer och beslöt sig för att samla ihop ett gäng för inspelning!

 

13219934_10154265414694665_197206066_n

Här filmas en kvartett av Patrick Ström! Bild: Melissa Haga

 

Från det att en facebook grupp skapades till att videon filmades och stod färdigt editerad, gick ungefär två veckor! Så det blev verkligen ett ex tempore projekt som förhoppningsvis faller i god jord bland våra framtida kvartettbeställare!

 

DSC_0043

En av kvartetterna som var med och filmade! Från vänster: Jasmine Nedergård, Melissa Haga, Oona Haapamäki och Laura Lyytikäinen. Bild: Sonja Rosenqvist

 

Filmen spelades in i en ljus trähuslägenhet i Port Arthurs som ytterligare bidrar till videons trevnad. Våra sångare var taggade och glada, och det syns verkligen på videon! Vi ville visa allmänheten hur mångsidig kören är och har därför med ett urval sånger på flera olika språk, ur flera olika genrer och även olika kläduppsättningar! Även vår relativt nya (och mycket uppskattade) sångbok får komma fram i videon. Vi sjunger alltså på 7 olika språk, allt från serenader till dryckesvisor och fosterländska sånger i båda våra  kåpor samt i färgglad kvartettklädsel.

Jag anser att videon representerar Florakören på många sätt. Vi är en kör som gläds av många fina gamla traditioner och sånger, samtidigt som den hela tiden föds på nytt i och med nya floror som för med sig nya sånger och sätt att se på saker. Vi blickar framåt och är inte rädda att ta oss an nya utmaningar! Vi är mångsidiga och i kören trivs allehanda sångare. Framförallt är vi duktiga på det vi gör och vi älskar att  uppträda!

Så om du behöver högklassig underhållning till din fest eller tillställning, tveka inte att kontakta oss! Vi kan även fungera som sjungande servitörer! Ni kan beställa oss i enkel, dubbel eller trippelkvartett! Det går även att beställa en hel kör, eller en blandkvartett tillsammans med Brahe Djäknar.

Nog om det, här är den nu äntligen: NJUT!

Promovideo för Florakören

 

Oona Haapamäki, Florakörens kvartettansvariga 2016

0505542504

 

Producent: Oona Haapamäki

Filmmaterial: Patrick Ström

Editering: Patrick Ström& Oona Haapamäki

Medverkande: Jacob Waselius, Henrik Forsblom, Kristiina Rauhala, Laura Lyytikäinen, Fanny Bergman, Melissa Haga, Sonja Rosenqvist, Elisabeth Glatz, Jasmine Nedergård, Oona Haapamäki, Patrick Ström.

Musik ur körens repertoar:

  • Bjud på middag (Text&Musik av Ola Johansson)
  • Tourdion (Text&Musik: Anonym 1500-talet, Arrangemang av Ulf Långbacka)
  • Amatemi ben mio (Text&Musik: Luca Marenzio ca 1553-1599)
  • Nemo saltat sobrius (Text: Cicero 106-43 f.Kr., Musik: Erik V. Sköld (1991-)
  • Pasttime with good company (Text&Musik Kung Henrik VIII av England (1491-1547) Arrangemang av Ulf Långbacka
  • Hvem styrde hit din väg? (Text: J.L. Runeberg (1804-1877) Musik: Mia Makaroff (1970-)
  • Finlandia (Text: V.A. Koskenniemi (1885-1962) Musik: Jean Sibelius (1865-1957) Bearbetning: Johanna Almark-Mannila (1966-)
  • Halvan (Text: Uppsalatravesti på originaltexten. Musik: Gunnar Wennerberg (1817-1901) Arrangemang: Gottfrid Gräsbeck (1927-2010)

 

Glöm inte att vi idag uppträder tillsammans med Brahe Djäknar i FBK-huset, och intäkterna för konserten går till Röda Korsets katastroffond! Även den repertoaren sjungs på nästan 20 olika språk. Vi ses väl där ikväll?

Välgörenhetskonsert

Läs också

Kommenteringen är stängd.