Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Vackra, vita vår

5 maj , 2016, 09.59 lindaklang

 

Vackra, vita vår.

Men de orden inleds Wilhelm Stenhammars ljuvliga stycke Vårnatt. Vi sjöng detta stycke tillsammans med BD på min första vårkonsert för tre år sedan, men stycket hade för min egen del nästan fallit i glömska tills melodin började nynna i huvudet för några dagar sedan. Stycket är en hyllning till den nordiska våren och hela dess skönhet så därför är det passande att den får vara med på ett hörn i detta inlägg om Floras vår!

Vårens skönhet är minsann något som vi fått njuta av i Åbo under de senaste dagarna! Solskenet och värmen gör att hela staden spritter till av liv, något som verkligen märktes under helgens valborgsfirande. Festligheterna fick som vanligt inledas med sång av BD på Vårdberget, men fick i år även avslutas i körsällskap. Florakören ordnade en mycket lyckad picknick på Vårdberget och bjöd samtidigt på en massa smått och gott. Floror och djäknar kom och gick, och några tillbringade hela dagen i solen i mycket gott sällskap.

 

Foto: Otto Lindén

Foto: Otto Lindén

 

Foto: Otto Lindén

Foto: Otto Lindén

 

Foto: Otto Lindén

Foto: Otto Lindén

 

Foto: Otto Lindén

Foto: Otto Lindén

 

Foto: Otto Lindén

Foto: Otto Lindén

 

Maj månad betyder för många studeranden att kurserna börjar vara klara och att man kanske så småningom lämnar Åbo för att sommarjobba. Men för Florakörens del är maj ännu fullproppad med program!

Fredagen den 13 maj har vi tillsammans med BD en välgörenhetskonsert i FBK-huset. Konsertens namn “Jorden runt på 20 sånger” speglar vår repertoar, som består av en blandning av sånger från olika länder på olika språk. Det blir sprakande rytmer och vackra harmonier. Många av sångerna har kommit till körerna genom turnéer eller körkontakter med utländska körer. Med konserten vill vi stöda Röda Korsets arbete så därför doneras hela 75 % av biljettpriset till Röda Korsets allmänna katastroffond. En timme före konserten, kl 18, ordnar vi också kaffeservering där intäkterna oavkortat går till Röda Korset.

 

Välgörenhetskonsert

 

Om man vill ha ett smakprov på konserten kan man lyssna på Florakörens senaste skiva “Jag är en dans” som finns på Spotify! Där hittar ni både Kaipaava och The Joiku som båda kommer sjungas på välgörenhetskonserten. Varmt välkomna!

 

Jag är en dans (pärm)

Melissa

Läs också

Kommenteringen är stängd.