Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Hyllning till värdinnan

16 apr , 2016, 12.09 lindaklang

 

Vår fina värdinna Johanna Aintila ska snart avgå och ge plats för någon annan att prova på värdinneskapet. ”Det är klart att det är mycket jobb med att vara värdinna, men fram för allt så har det varit roligt” säger hon.  Som värdinna är det en hel del att stå i: ordna sitzar, städa, handla, sköta om pausserveringen under övningarna m.m. Som tur är finns det också vice-värdinnor som kan hjälpa till, för utan att delegera uppgifter också blir arbetet som värdinna tungt. Johanna upplever att det svåraste har varit att hitta tider då så många vice-värdinnor som möjligt har kunnat vara med och fixa, men att det ändå har gått bra!

Johanna Aintila

Johanna älskar att laga efterrätter, (vilken tur för oss!) och flera gånger har flororna blivit överraskade med något gott efter övningarna, till exempel tiramisù. ”Men det har inte varit i egenskap av värdinna, utan som flora-medlem”, poängterar hon.

Efter att ha varit värdinna i ett helt år så måste det ju ha hänt några missöden, finns det något som du speciellt kommer ihåg?
– Jo, det har det nog … Det som är färskast i minnet är från den senaste sitzen tillsammans med Pedavodces. Vi hade lagat maten hos mig, och skulle bära ut den till bilen. Först tog vi ut huvudrätten, men då vi skulle hämta efterrätten hade vi låst ut oss! Jag hade nämligen glömt min väska med nycklar, telefon och allting inne i lägenheten, och fick inte just då tag på min vän med reservnyckeln. Vi hade inget annat val än att börja sitzen i alla fall, men vi tog en lång konferens innan kaffet så att jag hann åka efter reservnyckeln och hämta efterrätten. Så det löste sig till slut!

Vi är alla glada över att ha fått ha dig som värdinna, vilket är ditt stoltaste ögonblick?
Det är nog förra sommarträffen, i Korpo, skulle jag säga. Varje år ordnar Flora och BD en gemensam sommarträff, och det här var den första festen som jag ordnade och ledde själv. Det gick väldigt bra och alla verkade nöjda. Jag fick mycket beröm, så det var roligt.

Det har varit helt fantastiskt att få ha Johanna som värdinna. På tisdag är det vårmöte, och då får vi se vem som tar över det ärofyllda arbetet. Till dess får vi leva i spänning och fortsätta öva på vårrepertoaren.

//Jessica

Läs också

Kommenteringen är stängd.