Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Kvartettävling med Lyran

30 okt , 2015, 10.03 lindaklang

 

Söndagen den 25.10 ordnades den årliga kvartettävlingen med Lyran. I år hölls tävlingen i Helsingfors eftersom den hölls i Åbo i fjol. (Körerna turas om att vara värd för tävlingen). I år var det särskilt lyckat att tävlingen hölls i Helsingfors då evenemanget Vanha soikoon hölls samtidigt. Detta evenemang ordnades för att fira att musikorganisationerna vid Helsingfors universitet fått komma tillbaka till gamla studenthuset. 

Sex kvartetter deltog i tävlingen, fyra från lyran och två från flora. I år deltog jag inte själv i tävlingen, men jag var ändå spänd när florakvartetterna uppträdde. Jag var säkert mera nervös än de som faktiskt sjöng med i kvartetterna, alla verkade avslappnade och säkra på sin sak. Stämningen var positiv och vänlig, och personligen tycker jag att det vore roligt om körerna fick träffas oftare. 

Den obligatoriska sången var i år Hårgalåten och alla kvartetter framförde den riktigt bra. Det var riktigt roligt att höra hur olika tolkningar de olika kvartetterna ändå hade lyckats få fram av samma sång. 

 

Här ser ni de två florakvartetterna

 
Som valfria sånger hade kvartetterna väldigt olika sånger, alla hade sin egen stil och det var riktigt underhållande att lyssna. Passande nog hade den vinnande kvartetten valt att framföra Queens låt We Are The Champions. Nu vill ni säkert veta vem som vann? Det var kvartetten The Queens från Lyran! De blev alltså på riktigt kvartettdrottningar och personligen tippade jag faktiskt på att de skulle vinna. Jag vill däremot understryka att det var en väldigt jämn tävling och jag tycker att alla kvartetter var väldigt proffsiga i sina uppträdanden.

 

Här är vinnarkvartetten tillsammans med domarna för tävlingen

 
Till sist vill jag tacka Lyran för ett fint arrangemang av tillställningen, det var riktigt lyckat. Hoppas vi träffas snart igen! 

/Fredrica

Läs också

Kommenteringen är stängd.