Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

På hemmamarker med ÅFO och BD

21 apr , 2015, 08.29 lindaklang

 

I torsdags deltog Florakören tillsammans med Brahe Djäknar i Åbo Filharmoniska Orkesters konsert På hemmamarker. Vi sjöng kantaterna Oma Maa och Jordens Sång av Jean Sibelius. Konserten var en del av Sibeliusveckan i Åbo som firar Jean Sibelius 150 års jubileum.

jessica

Vi hade två intensiva övningar på tisdag och onsdag och ett öppet genrep på torsdagen innan konserten.  Som vanligt när man börjar öva med en symfoniorkester tar det en stund att vänja sig vid att alla nyanser måste höjas några hack (man får glömma allting som heter pianissimo eller piano, istället heter nyanserna forte, fortissimo och ”dorkaforte”), att man inte hör resten av kören förutom de som står närmast en själv och att dirigenten inte har möjlighet att visa alla insatser åt kören. Dirigenten Erkki Lasonpalo var ändå väldigt duktig på att även ta kören i beaktande.  (Han är förresten den enda dirigent jag har träffat som visslar insatstonerna istället för att sjunga eller ge dem från något instrument.)
Konserten gick bra, vi hittade alla insatser och det var lätt att ryckas med i stämningen som ÅFO:s duktiga musiker skapade.

Konserten sändes även live över internet och går fortfarande att se här: http://vod.kepit.tv/tfo.html Vi medverkade i den andra halvan av konserten, ca. 01h 15min in i sändningen.

//Anna

Läs också

Kommenteringen är stängd.