Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Sibelius på kommande

10 apr , 2015, 10.12 lindaklang

 

Nästa vecka är det dags för ett av vårens större projekt att gå av stapeln, nämligen Åbo Filharmoniska Orkesters konsert På hemmamarker där Florakören och Brahe Djäknar medverkar. Vi kommer att medverka i den andra halvan av konserten där vi sjunger kantaterna Oma Maa och Jordens Sång av Jean Sibelius – ett led i firandet av Jean Sibelius 150 års jubileum.

Det här är något jag själv sett fram emot ungefär sedan maj i fjol då vi sjöng Jordens Sång på Åbo Akademis doktorspromotion. Även om Sibelius själv tydligen komponerade kantaten motvilligt och inte inspirerades av Jarl Hemmers text (läs mera om detta här) tycker jag i likhet med många andra floror, både aktiva och eterneller, att stycket är fantastiskt och roligt att sjunga. Till skillnad från Sibelius själv tycker jag också att texten ofta är både tänkvärd och aktuell, om än ställvis lite märklig.

Nu återstår ännu två övningar med orkestern och kapellmästaren innan det är dags för genrep och konsert på torsdagen. Det är alltid spännande att sjunga för en ny kapellmästare, men det ska nog gå bra. Konserten äger alltså rum nästa torsdag 16.4 kl 19, och genrepet är också det öppet för publik och börjar klockan 11 samma dag.

Tove

IMG_3365

Läs också

Kommenteringen är stängd.