Små stunder i en studentkör

Nybörjarhelg,Okategoriserade

Nybörjarhelgen

18 okt , 2014, 08.13 lindaklang

 
I många år var det tradition att Florakören åkte iväg till en lägergård i början av terminen för att lära känna de nyss intagna nybörjarna, för att lära nybörjarna stamrepertoaren, och ge nybörjarna en inblick i körens många traditioner. Det var dock några år sedan lägergårdsaspekten föll bort av en eller annan orsak, och de senaste åren har nybörjarhelgen ordnats i Åbo i lokalerna där vi vanligtvis övar. Men i år blev det av igen och också undertecknad fick åka på sin första nybörjarhelg på lägergård.
På eftermiddagen fredagen 3.10 samlades ett antal ivriga floror i Åbo, satte sig i bilar och styrde mot Tjuda Pedagogi i Kimito. Där övade vi sedan flitigt i många timmar för göra oss förtjänta av grillmat som kören till stor del bjöd på och som vi fixade ihop själva. I samband med grillningen presenterade nybörjarfaddrarna körens historia och traditioner (även Gottbjörn hade kommit med ut till grilltaket), vi höll en presentationsrunda i mörkret, och sedan fortsatte vi med presentationslekar inomhus – så att vi också fick ordentliga ansikten till alla namn, inte bara suddiga, mörka bilder av ansikten upplysta underifrån av ett ljus. Vi fick bland annat veta att undertecknad tycker om te med mjölk, andra tycker om späckhuggare, jordgubbar, och skogarna runt Åbo. Strax efter midnatt gick många och lade sig, medan en del ännu fortsatte med en lagtävling där man fick sjunga så mycket man ville (det var kanske tur att vi sov i en skild byggnad).
10726651_10203721910026228_248568250_n
Grillning pågår!
Foto: Oona
På lördagen började vi igen öva direkt efter frukosten, och efter en kort lunchpaus fortsatte övandet för de flesta, medan undertecknad åkte tillbaka till Åbo tillsammans med körens värdinna och en annan vicevärdinna, eftersom vi skulle ställa i ordning för kvällens sitz. Man kan ju inte hålla nybörjarhelg och traggla stamrepertoar med nybörjarna utan att genast låta dem sjunga sångerna på riktigt också!
10733431_10203721908186182_1465547329_n
Glada nybörjare får lunch efter flitigt övande.
Foto: Oona
Avslutningsvis kan jag konstatera att det var mycket trevligt att åka till en lägergård på nybörjarhelgen – lite synd att vi inte var så många och flera skulle kanske ha deltagit om vi stannat i Åbo, men å andra sidan kanske flera hade gått hem direkt efter övningarna och inte varit med om presentationsrundan och lekarna om det varit möjligt. På det här sättet var alla som var där med nästan hela kvällen och vi fick en chans att åtminstone lära oss namnet på varandra och kanske också lära känna en och annan ny eller gammal sångare lite bättre.
Tove

Läs också

Kommenteringen är stängd.