Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

..Är Floras återkomst att lita på!

3 sep , 2014, 17.08 ohaapama

 

Hej på er alla!

Nu har flororna äntligen kommit tillbaka till Finland! Även om det var väldigt roligt och varierande program i Kanada, var det fler som var lättade att komma tillbaka till Finland med t.ex. WC-stolar som man själv får bestämma när den spolar, ingen extra skatt på det man handlar, ”normal” hövlighet istället för överpositivitet och förstås rågbrödet.

20140819_163713Snart far vi!

Vilken resa vi hade! Det var fullt program mest hela tiden, och varje kväll/natt/morgon stupade var och en lycklig och uttröttad i säng. Toronto erbjöd oss skyskrapor i mängd och massor, spegelbeklädda byggnader, multikulturism och allt vad en bubblande miljonstad har att erbjuda. Många av oss gick på rundturer som handlade om staden och fick bl.a. lära oss att det ligger flera förlista fartyg och en massa skrot på bottnen av Lake Ontario. Vi fick höjdskräck av glasgolvet i CN-tower och sjöng för en tårögd publik i Eastminster United Church. Vinprovningen på 4 olika vingårdar var också en höjdare, och kören sporrades av applåderande publik att sjunga igenom alla sånger vi kunde.

20140822_164250Vy från vingården!

Efter Toronto bar det av mot Ottawa! Det var stor skillnad mellan städerna, Toronto var fullt med skyskrapor, medan Ottawa kännetecknades mer av gamla Disney-liknande slott, ett efter det andra. Vi tog det lugnt i parken och sprang utefter Rideau Canal i arla morgonstund före övningarna började. En otroligt vacker stad! Vi bodde i ett hostel som tidigare varit fängelse, och tja det kändes nog emellanåt som om det fortfarande var ett fängelse så lite utrymme som vi hade 🙂 Vår konsert inföll en söndag när det råkade vara Pride-parad i staden och vi fick från gatan ”insjungna” ett gänga glada deltagare som ville lyssna på oss. Ännu en gång tårades ögonen på publiken när vi sjöng Finlandia och vår improvisation fick mycket beröm. Ett program som kören deltog i var ”Camp Fortune” var vi åkte linbana högt upp bland träden och fick klättra över hinder för att komma framåt, som Flowpark i Åbo ungefär! Mycket uppskattat av kören!

Rideu Canal som var utmärkt som joggingspår!Rideau Canal var vi joggade på morgnarna i Ottawa.

När det var dags att lämna Ottawa bakom oss satt vi länge i buss för att äntligen nå Niagara Falls. På kvällen fick vi njuta av ett vackert fyrverkeri ovanför de berömda och hisnande vattenfallen som på kvällen är upplysta i vackra färger. När vi undersökte staden ytterligare fann vi en Las Vegas liknande plaststad med blinkande lampor, casinon och glittrande fasader som på något vis inte passade in alls med de vackra vattenfallen. På dagen fick vi även åka båt närmare vattenfallen och försöka knäppa bilder utan att bli alldeles för våta. Vi hann även med en Jetboat tur, och om vi inte blivit nerblötta under den tidigare båtturen så blev vi nu istället genomdränkta när vi susade upp och ner utmed Niagara River.

Fyrverkerier i Niagara Falls!Fyrverkerien i Niagara Falls!

Jag tror jag talar för alla när jag säger att vi hade en mycket lyckad turné på alla sätt och vis! Vi fick sjunga konserter och uppträda med sånger som var slipade till perfektion, vi fick stående ovationer från publiken, vi fick se både miljonstäder och andlöst vacker natur, vi hade BBQ-fest hos vår reseledares kanadensiska värdfamilj, vi fick umgås med varandra och lära känna nya och gamla floror på ett helt annat sätt än under en övning.

Florakören tackar alla som på ett eller annat sätt gjort vår turné möjlig, och oförglömlig. Tack!

Oona

 

20140829_100346Niagara Falls!

Läs också

Kommenteringen är stängd.