Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Florakörens jubileum 2014

2 jun , 2014, 13.45 ohaapama

 

Körens jubileum var så maffigt och pampigt att det är först nu som undertecknad har återhämtat sig! Och det må jag säga, vilket jubileum! Jag vågar påstå att der flesta i kören inte har gjort så mycket annat än sjungit de senaste veckorna! Dagen före jubileumskonserten var det dammiddag var decibelnivån steg till att bli öronbedövande när eterneller och floror som inte sett varandra på länge sågs igen. Vi uppvaktades av Brahe Djäknar med sång och efterrätt och under kvällen fick alla njuta av uppträdanden, god mat, märkesutdelning och förstås sång!

När dagen D inträffade var det minutprogram från början till slut. Många av flororna skulle till frissan, bli sminkade, vi skulle öva, byta kläder, och mycket mer. Här kommer några inblickar från vårt jubileum!

 

sieppim

 

Alla allvarliga deltagare i Solenna akten lyssnar på ordförande Panda Erikssons tal.

Som sig bör, fick vi också presenter på solenna akten, av både nära och långväga gäster! Vi fick bl.a. skumvin, en flagga, en karta, fjärilsvingar och mycket mer!

zdf

sdf

Akademiska damkören Lyran gav oss en flöjt och en utmaning tills körerneas inkommande kvartettävling!                                Våra fästmän från Linköpings studentsångare gav ett vackert paket med sifferbetonat innehåll!

cfh

dfrg

Av Akademen fick vi bl.a bokmärken till vår nya sångbok!                                                                                                                                  

Vi delade ut officiella märken som lilla och stora floramärket, eternellmärket och lilla floraliljan. 

Sedan var det dags för jubileumskonsert! Vår konsert var uppdelad i två delar. Vi uruppförde tre stycken, Matthew Whittalls Nothing but the Wind, Ulf Långbackas Visions och Mia Makaroffs Skogens ljusa dotter. I andra halvan av konserten använde vi oss av koreograf Reija Vaahteras rörelser tillsammans med sången.

xdfgh

fhjEnligt Turun Sanomat framförde Florakören sina sånger med dynamiska ackord och alltid på ett sätt som passade stycket vi framförde. Läs Turun Sanomats recension här.

Till andra halvan av konserten bytte kören till mera färgranna kläder och byggde genom t.ex. improvisation upp ett mytiskt landskap. Vi använde oss också av Reija Vaahteras koreografi för att ytterligare ge publiken intryck.

sfh

cvbVilken konsert det var! Florakören tackar alla som på något vis hjälpte till att göra konserten till den succé den var! Vi var alla mycket nöjda och fortsatte kvällen med festlig jubileumsbankett, god mat och förstås en massa sång!

zfhAllra sista delen av konserten sjöngs av över 100 floror och eterneller på Konserthusets scen.

Alla bilder tagna av Niko Sieppi

Kramar: Oona

Läs också

Kommenteringen är stängd.