Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Ett dygn kvar!

18 aug , 2014, 10.25 lindaklang

 

Hejsan igen på er alla läsare!

Florakören har vaknat ur sin sommarsömn, de senaste två helgerna har gått i sångens tecken då turnékören har övat på de musikstycken som skall framföras under turnén. Nu kanske ni undrar vart vi är på väg. Vi är på väg till Kanada! Om mindre än ett dygn sitter vi på bussen till Helsingfors flygplats, varifrån vi sedan flyger direkt till Toronto. Personligen är det min längsta flygresa någonsin, men bättre resa kan det inte bli då man har de underbaraste människorna med sig! Jag kan däremot lova er att resfebern och nervositeten senast slår in i natt då jag borde sova, men jag tror inte jag är ensam om den saken.

Som sagt, vi skall till Kanada. Tio underbara dagar, tre konserter, en massa program, fritt hopp och lek och utforskande av en ny plats med den bästa kören. Vår turné börjar i Toronto, fortsätter till Ottawa, Rockland och avslutas i Niagara falls. Jag kan redan nu säga att detta kommer att bli de bästa tio dagarna någonsin, bättre avslut på denna sommar kan man ju inte få! Vi är en lite på 20 floror som deltar i turnén och under senaste helg har vi verkligen sjungit ihop oss och fått upp feelisen för resan, alla är taggade till tusen. Vår repertoar under resan är till en stor del den samma som under jubileumskonserten, men vi har också lagt till en del goda favoriter så som Kaipaava och Finlandia. Vi har sammanlagt tre konserter under turnén, en i Toronto, en i Ottawa och en i Rockland, dessa tre evenemang finns på Facebook, gå in på Florakörens Facebooksida och dela dessa evenemang till alla du känner!

Nu över till själva resfebern, om ett dygn är vi redan på väg, jag har ännu inte riktigt förstått det. I dag är det den stora packningsdagen. Det värsta med att resa är att packa, det är säkert många av er som känner till problemet ”vad skall jag ha med mig”. Det enda jag har stenkoll på är vilka skor jag skall ha med mig, det är väl det viktigaste, eller hur tjejer 😉 Till näst är det bara att lägga fram det man skulle vilja ha med sig och sedan börja gallra bort extra så att det finns plats för shoppingfynden på vägen hem. Jag kan erkänna att jag är urdålig på att packa för långa resor, det  tar onödigt länge och valkvalet är det värsta, men samtidigt är det urkul att planera och välja vad man vill ha med sig och vad man ska ha på sig så till slut blir det bara roligt att packa. Somliga kanske redan har allt packat, en del kanske börjar senare i kväll, själv skall jag börja efter att detta inlägg är publicerat, kanske någon till och med packar det sista i morgon på morgonen innan vi far. Alla har vi våra olika sätt som fungerar lika bra 🙂

Till sist hoppas jag på att vi ska hinna blogga från Kanada så att ni läsare ska få ta del av våra äventyr, upplevelser och allt de roliga som vi hittar på. Jag bjuder också på en blid, vår officiella turnélogo.10589413_10152177602151277_884069164_o

Vi hörs snart igen!

Kramar

Frida

Läs också

Kommenteringen är stängd.