Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Sångfyllda stunder med god mat och fina vänner

4 Nov , 2013, 13.11 lindaklang

 

På söndagen sjöng Florakören på gudstjänsten i Åbo domkyrka och brunchade tillsammans efteråt. Stämningen var toppen och det fanns många leende floror på plats under brunchen vilket värmde mitt värdinne-hjärta. Det bjöds på smoothies, gazpacho och annat smått och gott som verkligen mättade magen. Dirigent Ulf Långbacka höll ett kort tacktal för uppträdandet tidigare i kyrkan och ett hett samtalsämne under brunchen var det kommande höstmötet med val av nya ansvars- och styrelseposter. Det var mycket belönande att se sina körmedlemmar så glada och ivriga när brunchen skulle börja och att höra en skratt- och pratfylld aula under hela söndagsförmiddagen! Jag är så tacksam för körens förtroende och det var roligt att kunna bjuda dem på en brunch också som tack.

I allmänhet ordnas det bara brunch och andra festligheter vid vissa årligt återkommande tidpunkter. Nybörjarna välkomnas alltid i början av året med en helg då vi sjunger stamrepertoarsånger och lär känna varandra lite bättre. Den första gemensamma träffen mellan Florakören och Brahe Djäknar är i samband med vår första gemensamma övningshelg då vi klär ut oss till kvällen och lär känna de från den andra kören. När det nalkas mot advent träffas båda körerna och klär ut sig till tomtar, äter gröt och byter julklappar. Efter den sista adventskonserten äter körerna tillsammans en fin julmiddag och delar ut märken. När det nya året börjat träffas alla gamla och nya styrelsemedlemmar och funktionärer och lär sig om sina ansvarsposter och om varandra. Under vårvintern samlas båda körerna iklädda toga och får ta del av en mycket besynnerlig men rolig tradition som hålls hemlig fram tills då. När snön smultit och fåglarna börjat kvittra ordnar Florakören en fin bal då det också delas ut märken. Kommande år kommer Florakören dock att fira 70-års jubileum och därmed istället ordna en träff för deltagande herrar och en för deltagande damer utöver själva jubileumsfirandet. När sommarlovet börjat och körverksamheten tagit en paus, träffas alla för att få njuta av lite sång och god vänskap för att inte det skall bli för stor saknad tills körverksamheten igen drar igång.

Hösthälsningar,
värdinna Sofie

Bild: Sofie Ivars

Läs också

Kommenteringen är stängd.