Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Jubileumsyra!

28 okt , 2013, 08.38 ohaapama

 

Florakören firar den syttende mai!

 

Visst har din kalender anteckningen Florakören 70 år för helgen 16-18.5.2014? Flora är nämligen en damkör med mogen ålder och detta firar vi i maj, speciellt lördagen den 17 maj 2014. På lördagen blir det blir jubileumskonsert i Konserthuset i Åbo och därefter bankett och fest för hela slanten!

 

Spänningen stiger och vi i kommittén känner redan av euforin som hör ihop med jubileumsfestligheter. En hel del saker är redan fixade: konserthuset är bokat, beställningsverken är på väg och sångarna är taggade. Vi har till och med sjungit om blommor och fjärilsvingar på övningarna för att komma i rätt stämning! Det har ändå funnits en detalj som hittills varit oklar: var ska vi fortsätta festen efter konserten? Nu kan jag dock äntligen meddela att även festplatsen är bokad och bekräftad.

 

Jubileumsbanketten kommer för första gången att ordnas på Break Sokos Hotel Caribia! På Caribia ska vi äta gott, dansa loss och låta sången lyfta taket. I skenet av de stora kristallkronorna i den festinredda arenan kommer vi att fira körens 70 år långa liv. Eftersom det är första gången vi firar ett jubileum på Caribia tänkte jag berätta för er att festsalen är så stor att vi kommer att kunna bjuda in fler gäster än vanligt. Det här ser vi mycket framemot för det är ju sällskapet som gör festen!

 

Några från kommittén har såklart testat akustiken i salen och konstaterat att men nu skall jag purra deeeej kommer att klinga fint. Dans skall det såklart också bli och därför inreds salen så att ett stort dansgolv finns tillgängligt för det dansglada festfolket. Den här gången sitter vi alla i samma festvåning och behöver inte förflytta oss för att bereda plats åt dansgolvet, utan kan börja rocka loss så fort punschen runnit ner i strupen och Bullerengue klingat ut.

 

För dig som kommer längre ifrån (eller varför inte en Åbo-Flora som vill lyxa till det) finns det nu alla tiders chans att boka ett hotellrum på Caribia och njuta av spa-hotellets fördelar. Hotellgästerna har fritt inträde till badavdelningen på Caribia så varför inte ta med barnen och mormor/farbror/syster/bror som barnvakt och låta dem plaska runt i bassängen och rutschbanan medan du själv slår klackarna i taket? Det kommer att finnas förhandsreserverade hotellrum som jubileumsfirare kan boka för att krydda jubbehelgen med avslappning i bubbelpoolen och en kort väg ”hem” efter banketten. Men för den som tänker slappna av först på sillisen finns det ett nachspiel att gå på!

 

Vi ses under kristallkronorna på Caribia!

 

Andra-alten Erika

 

 

 

 

Läs också

Kommenteringen är stängd.