Små stunder i en studentkör

Konsert

Jubel och klang!

17 okt , 2013, 07.00 lindaklang

 

Lördagen den 12 oktober åkte ett gäng glada floror med buss till Helsingfors. Siktet stod på Finlands svenska damkörsförbunds, FSD:s, 25-årsjubileumskonsert ”Jubel och klang” i Musikhuset. Förväntan låg i luften denna soliga höstdag och vi roade oss med att kolla igenom nyanserna i noterna en sista gång, ögna igenom programbladet för konserten och sjunga Kaipaava – en av de sånger vi skulle uppträda med.

Floror i bussen

Foto: Laura Lyytikäinen

Förväntansfulla floror

Foto: Heidi Anita Vastamäki

Väl framme tog vi oss till utrymmet Black Box där vi hade möjlighet att sjunga upp innan vår soundcheck. Strax innan konserten samlades vi till en av mina favorittraditioner i kören: en lugn stund då vi tillsammans tänker positiva tankar och fokuserar på det kommande uppträdandet.

Sonja håller en uppsjungning för flororna

Foto: Laura Lyytikäinen

 

Innan konserten

Foto: Oona Haapamäki

 Det var mycket roligt att medverka i konserten och det verkade som om vi alla njöt av att uppträda med de tre sångerna Bulgarisk skärgårdsvals med musik av Petar Liondev och text av Lars Huldén, Kaipaava, en finsk folkvisa som tidigare har utförts av sånggruppen Rajaton, samt One Finnished, Swedish moment av Soila Sariola. Det var en maffig konsert med många inblandade – tjugotvå damkörer och solisten Tove Åman – och det kändes fint att vara en del av det. Det bästa var att körerna inte bara uppträdde för publiken utan också för varandra. Det var intressant att höra körerna sjunga i sina egna personliga stilar och klanger. Resultatet var en varierad helhet som levde upp till sitt namn – Jubel och klang!

Florakören på FSD:s konsert

Foto:  Jacob Waselius

Efter konserten följde en jubileumsbankett där FSD-damerna samlades och fortsatte firandet i glada tecken. Stämningen på jubileet var alltigenom positiv och den är någonting som jag hoppas att både körerna och publiken kommer att minnas länge. Nu siktar vi mot adventskonserterna och nya utmaningar.

 

Vänliga hälsningar
Laura

Läs också

Kommenteringen är stängd.