Små stunder i en studentkör

Nybörjarhelg

Alltid undrat vad som händer på en nybörjarhelg?

13 okt , 2013, 13.17 lindaklang

 

Tänk dig att du har börjat som ny sångare i Florakören. Det känns fantastiskt bra och du är glad att vara med, men du har ett problem: det finns så många sånger du inte kan (och dessutom verkar alla gamla medlemmar kunna dem som rinnande vatten). Så du blir lite stressad. Sedan går du på nybörjarhelg, och plötsligt känns allt mycket bättre igen.

Floras nybörjarhelg, eller nybbehelg som den också kallas, ordnades första helgen i oktober. Under helgen introducerades nybörjarna till stamrepertoaren och äldre medlemmar fick finslipa sin stamrepertoarssång. För nya floror kan det vara skönt att höra att nybörjarhelgen är ett väldigt viktigt tillfälle även för medlemmar som sjungit med i flera år. Ingen kan alla sånger perfekt.

Som en motvikt till det innerliga övandet ordnade nybörjarfaddrarna lekar för alla på fredag – med de främsta syftena att lära känna varandra och att ha roligt – och på lördagen ordnade värdinnan en traditionsenlig middag, där lika mycket tid lades ner på att sjunga som att äta.

 

Foto: Salli Nyström


Foto: Salli Nyström

 

Foto: Salli Nyström

 

Så såg alltså Floras nybörjarhelg ut. Fortsätt följa bloggen, vi återkommer strax igen!

Hälsningar,

Linda Klang

Läs också

Kommenteringen är stängd.