Små stunder i en studentkör

Representation

Sångarsystrar och -bröder.

26 apr , 2013, 15.27 lindaklang

 

 

Lördagen 20.4. åkte en representation iväg till den tillfälliga huvudstaden Helsingfors för att gratulera sin storebror Akademiska Sångföreningen, som fyllde 175 år. Det är en mycket fin ålder, tycker jag. Det var också en mycket fin konsert. Vi hade glädjen att sitta på andra raden, och fick följa med dirigent Kari Turunens säkra grepp om kören och sångarnas andningspauser och ansiktsuttryck på nära håll, vilket åtminstone för mig gör konsertupplevelsen mer…live liksom. Min favorit var nog när jubileumskören äntrade scenen och sjöng Hej dunkom med en styrka på flera hundra mansröster. Då satt nog knappast någon i det fullspäckade musikhuset utan gåshud…

 

Från vänster: ordförande Mia Eklund, viceordförande Hanna Nybergh, infosekreterare Salli Nyström, Brahe Djäknars vicedirigent Martin Segerstråle, Brahe Djäknars jubileuskommittémedlem Andreas Söderholm och Lyrans ordförande emerita Jennifer Ljungqvist.

 

Naturligtvis drack vi också lite skummande och gick på jubileumsbankett på Crowne Plaza. T.o.m. undertecknad som sällskapets enda vegan fick fantastiskt bra mat. Sedan poserade vi fint (och även fult emellanåt – hur svårt är det inte att ta en bild där alla i ett sällskap på 6 personer ser bra ut?!) för kameran, missade morgonbussen och åkte hem till Åbo med nästa buss efter en lång och fantastiskt rolig kväll.

 

Från vänster: kassör Erica Karlsson, Brahe Djäknars viceordförande Johnny Nykvist, värdinna Sofie Ivars, ordförande emerita Sara Granlund, infosekreterare Salli Nyström, Brahe Djäknars styrelseordförande Mattias Boije och sittande undertecknad.

 

Två tredjedelar av Floras representation! från vänster: undertecknad, viceordförande Hanna Nybergh, ordförande Mia Eklund och infosekreterare Salli Nyström.

Trots att våra kära sångarsyskon har fått ett extremt surt och bittert besked om sin övningslokal och sitt hem (vilket har chockerat även Åbokörerna), önskar vi ännu en gång Akademen grattis på födelsedagen och tack för en fantastisk fest. Må den starka studentkörstraditionen leva ännu i 175 år och 175 år till!

Bilder: Jenna Eriksson och Petra Louhimies

 

Vårhälsningar,

Jenna Eriksson

Floras sekreterare

 

Läs också

Kommenteringen är stängd.