Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Flora i exil

23 mar , 2013, 16.01 lindaklang

 

Ibland blir saker och ting tydligare när man tar lite avstånd från dem. Ett bra exempel på detta är Florakören. I skrivande stund har jag inte sett Flora på fyra veckor. Jag har missat de fyra senaste tisdagsövningarna och en konsert. Jag är nämligen i Bryssel och ska praktisera här i fem månader. Fast avståndet mellan mig och kören har ökat, känns Flora fortfarande ganska nära. Jag märker att jag berättar om Flora när jag lär känna nya människor. Jag går till min praktikplats med mina anteckningar i min Flora-tygväska. Jag undrar hur det går för min stämma och blir glad när jag märker att den nya stämfiskalen är bra. Jag söker upp körmusik på Youtube och sjunger med min stämma i bekanta sånger. Jag skriver och tar emot e-post varje dag om Flora. Men trots att Flora känns nära är jag ändå fysiskt långt borta. Ibland blir saker och ting tydligare när man tar avstånd från dem. Hälsningar från Bryssel! Jag är en Flora i exil.

foto: John Patrick Platzer Ferwelo

//Laura

Läs också

Kommenteringen är stängd.