Små stunder i en studentkör

Sångboken,Tävlingar

Sångbok och kompositionstävling

15 mar , 2013, 09.09 lindaklang

 

På tisdagen fick jag delta i ett spännande val, nämligen valet av pristagarna i Florakörens kompositionstävling! Kören har sedan början av år 2012 en sångbokskommitté som  håller på att skapa en alldeles egen sångbok, och förutom att boken ska innehålla alla de sånger som ingår i stamrepertoaren behövs det lite nya tongångar också. Därför utlyste kören en kompositionstävling i november och nu var det då dags att välja vinnarna. Juryn bestod av körens dirigent Ulf Långbacka, tidigare dirigent Anna Johnson, vicedirigent Inka-Maria Pulkkinen och så  jag som sångbokskommitténs representant. Dirigent Uffe spelade upp bidragen först (hela åtta stycken!) och även om flygeln var något ostämd fick nog alla i juryn en bra bild av hur styckena lät. Efter genomgången följde en diskussion där alla var rätt så eniga både om vilket bidrag som skulle vinna och också i åsikterna om de andra pristagarna. Vinnaren blev till slut Martin Segerstråles En stilla undran, ett stycke som en av jurymedlemmarna kallade ”en riktig pärla”. Vi ser fram emot att börja sjunga det och också de andra styckena som fick pris!

 

Linda Klang

 

Ps. Om du blev nyfiken på  vilka de andra pristagarna var, gå in på vår hemsida och kolla! www.florakoren.fi

 

Bidragen skrev under med pseudonymer för att göra juryns arbete så rättvist som möjligt. Martin Segerstråles pseudonym var "Dumle"!

Foto: Hanna Nybergh

Läs också

Kommenteringen är stängd.