Små stunder i en studentkör

Studerandemusikfestivalen

TOMF-konsert + bankett!

6 mar , 2013, 14.51 lindaklang

 

 

Floras bråda vår har fortsatt detta veckoslut med deltagande i TOMF-konserten som ordnades på lördagen 2.3. i Solennitetssalen, Åbo. Medverkande var även de andra studerandekörerna från Åboregionen; Arrhythmics, Opena, TYYn kuoro, Brahe Djäknar och Cantus Mercurialis. Som dubbelagent (Flora/TYYn kuoro) och assistent var det ju extrabrådis för mig, som hade två övningsveckoslut, kakbakning inför paustrakteringen, två soundcheckar, två repertoarer och två uppträdanden att ta itu med.

Flora sjunger bulgarisk skärgårdsvals.

Temat för konserten var humor, och detta togs fram med svängiga sånger som kanske inte platsar i repertoaren på de årliga domkyrkokonserterna men som verkligen tillät koristerna att ta ut svängarna… Den innehöll Bulgarisk skärgårdsvals (solo av Jenna Eriksson), Den siste i min korridor med nyskriven, Flora-relaterad text av Fanny Bergman, Erika Forsblom och Mia Eklund (soli av Fanny Bergman, Erika Forsblom, Erica Karlsson och Inka-Maria Pulkkinen), Masokistisk tango och Bergmans galet roliga talkörsverk Tapetenblume (solo av Jutta Tailas).

”Jag längtar hem till mamma nu…”

Efter lyckad konsert fortsatte gänget till en bankett, där det sjöngs, åts och badades bastu ända in till småtimmarna.

Uppgift: hitta två Floror i TYYn kuoros led!

Nu blir det vårkonserts- och Requiem-övningar för hela slanten,  håll ögonen öppna!

(Alla bilder av Susanna Elmnäinen)

 

-Jenna, Floras sekreterare anno 2013

Läs också

Kommenteringen är stängd.