Små stunder i en studentkör

Konsert

Kvartettkonserten

28 feb , 2013, 13.03 lindaklang

 

Det händer mycket i körlivet här i Åbo just nu, och konserterna avlöser varandra. Nu inkommande lördag är det dags för TOMF och förra lördagen var det kvartettkonsert.

Kvartettkonserten ordnades tillsammans med TYYn kuoro (Turun yliopiston ylioppilaskunnan kuoro), BD och Flora. För TYYn kuoro var det den tionde gången medan Flora och BD var med och arrangerade konserten för andra gången.

Sammanlagt uppträdde 11 grupper i olika sammansättningar, allt från en trio till en oktett. Och det hela avslutades med att vi alla tillsammans steg upp på scenen och sjöng The Lion Sleeps Tonight.

YouTube Preview Image

Filmat av Olli Törmä

I år fanns det ingen grupp med enbart floror, men flororna var representerade i hela 6 grupper. En del av grupperna hade även medlemmar från alla tre körerna!

Gruppen som jag sjöng med i hade bildats enkom för den här konserten och jag måste medge att det var en aning nervöst att sitta ”backstage” och vänta på sin tur. Speciellt eftersom jag inte är så van att uppträda inför en så stor publik utan resten av kören. Men när man väl kom upp på scenen släppte nervositeten och man kunde börja njuta av att sjunga istället. Publiken verkade också gilla konserten och ville inte sluta applådera trots att alla deltagare sjungit den gemensamma sången och tågat ut från scenen.

 

En rolig upplevelse, jag väntar redan på nästa år!

/Anna

Läs också

Kommenteringen är stängd.