Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Möte med Stockholms Akademiska Damkör

29 apr , 2015, 13.31 lindaklang

 

Hej,

hälsningar från ett soligt och väldigt vårigt Linköping, här blommar vitsipporna för fullt och björken är klädd i sin vackra, skira, vårgröna skrud. Senaste helg hade vi en lyckad konsert och en urkul fest tillsammans med Stockholms Akademiska Damkör (SAD), som samtidigt var ett tillfälle för oss att få sjunga en del av vårens repertoar. Konserten var definitivt fylld av vårkänslor och tillsammans med SAD och Brahe Djäknar bjöd vi på musik av bland annat Poulenc, Makaroff och Türnpu. Konsertens höjdpunkt var nog Makaroffs Hvem styrde hit din väg som vi floror sjöng tillsammans med SAD. Andra favoriter under konserten var för mig Var inte rädd för mörkret som framfördes av SAD och Butterfly som framfördes av Florakören.

Efter den lyckade konserten var det dags för samkväm med SAD, Brahe Djäknar, fyra sångare från Stockholms Studentsångare och dirigenterna från respektive körer. Kvällen var lyckad, fylld av sång, god mat och nya bekantskaper. Festlokalen fylldes konstant av sång, skratt och även två överraskningsnummer förekom under kvällen. Kvartetten Lök dök upp i början av festen och fick dundrande applåder och senare under kvällen uppträdde killarna från Studentsångarna tillsammans med sin dirigent Pelle Olofson, även de med stor framgång. Under kvällen kallades även några nya medlemmar till både djäknar och floror. Flora fick en ny medlem, SAD:s ordförande Erika Öhman, medan BD fick tre, Erika Öhman och två floror som nuförtiden sjunger i SAD, Annina Troberg och Greta Wistbacka.

11179989_10153272096275987_2135812048_n

 Viceordföranden och den nya djäknen Annina

 

Foton tagna av Laura Lyytikäinen

Morgonen grydde då undertecknad tog sig hemåt efter en urkul kväll och  jag hoppas att alla som deltog hade minst lika kul som jag. Jag hoppas dessutom att vi snart får träffa SAD igen och stärka det vänskapsband som nu knutits körerna emellan.

 

Varma vårkramar

Frida

Läs också

Kommenteringen är stängd.