Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Florentine i Linköping

19 feb , 2015, 15.15 lindaklang

 

Senaste helg var tio glada floror i Linköping på äventyr och för att ge er ett litet annorlunda inlägg bad vi en av sångarna från Linköpings studentsångare att skriva ett inlägg om helgen med flororna. Om ni vill läsa hur vi upplevde helgen kan ni ta och kika in studentsångarnas blogg på www.lkss.se 🙂

***

När man bara träffar sin fästmö några gånger per år så blir man lätt nervös när hon ska komma på besök. Kommer hon att känna sig välkommen? Kommer vi att ha roligt? Förtjänar vi verkligen varandra? I helgen besökte representater från Flora sin fästman i Linköping och besvarade alla dessa frågor. Svaret blev ett rungande ja!

Några av oss i Linköpings Studentsångare (inklusive undertecknad) hade bäddat extrasängar i våra lägenheter för att kunna ta emot det efterlängtade besöket. Flickorna var trötta efter den långa resan lade sig tacksamt i sina förberedda bäddar. Det ska erkännas att jag var väldigt tacksam över att den här gången faktiskt var vår fästmö som kom till oss, och inte vi som begav oss till Åbo, vilket är det jag är van vid. Så damerna gick och lade sig medan jag satt uppe och förberedde lördagens aktiviteter…

På lördag morgon tog vi bussen till ett hotell där vi beslutat att äta gemensam brunch. I skaran fanns många välkända ansikten, men också en del nya. Det glädjer en att se att vi blir allt fler som tar denna förlovning på det allvar den förtjänar!

Alla var glada och nöjda vid buffén, även om det riktades misstrogna blickar mot min ände av bordet där jag enligt tradition utförde frukostexperiment med sill. Förra gången åt jag karelska piroger med sill och blev anklagad för att ha förgripit mig på finsk matkultur. Den här gången blev det sill med corn flakes. ”Förvånansvärt gott” blev min högst personliga bedömning. Mina bordskamrater kunde i varje fall hålla med om att det var förvånansvärt.

Efter den stadiga brunchbuffén begav vi oss ut i Linköping för att vissa stadens bästa sidor för våra finska gäster. Jag hade under natten konstruerat en rad sinnrika utmaningar som skulle genomföras vid Linköpings olika kulturella landmärken, och vår underbara fästmö presterade som väntat över förväntan.

11007481_10203943533933108_1377293468_n

Efter stadsvandringen var det dags att koppla av i bastun. För en ovan men entusiastisk bastare var det nästan överväldigande med detta hav av underbar, svettig sångarhud, och bastun blev desto varmare av vår eldiga passion som man nästan kunde smaka i den heta luften.

Så var stunden kommen för kvällens höjdpunkt. Sitzen! Efter att ha varit på ett antal av Floras egna sitzar, och varje gång blivit slagen med häpnad över hur roligt det varit var man ju givetvis nervös. Man måste ju se till att Flora är villiga att återvända till Linköping! Det visade sig dock strax att nervositeten var fullkomligt oberättigad och samtliga närvarande hade det fantastiskt roligt. Dock tror jag inte det är lögn att påstå att jag kanske hade roligast. Här vill jag ge en eloge till Linköpings Studentsångares klubbmästeri, som såg till att vi alla fick mat och dryck att avnjuta till det goda sällskapet. Ni rockar, grabbar! Hela kvällen är ett enda töcken av skratt, sång och dans, krönt av en underbar Masokistisk Tango framförd speciellt till mig och min kompanion August Goldhahn för att ha styrt upp det här projektet från vår ände av Östersjön. Jag blev genuint rörd. Underbara Erica Karlsson och Frida Nyman blev givetvis ordentligt tackade för att ha fört sig själva och sina underbara kamrater till oss för en underbar natt i kärlekens tecken.

Natten till den 15 februari år 2015 sov jag inte en blund, och jag är lycklig över att jag inte missade en sekund av den. Tack underbara, älskade Flora!

Pussar och kramar
Melker Samuel Berg
Linköpings Studentsångare

Läs också

Kommenteringen är stängd.