Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Vi har anlänt till Niagara Falls!

27 aug , 2014, 23.24 lindaklang

 

Hej igen,
De senaste dagarna har gått otroligt snabbt. Ottawa är en supermysig stad med ett centrum fyllt av gamla vackra byggnader med kanalen Rideau som rinner igenom staden. Ett par morgnar har en del av oss varit på morgonlöpning längs med kanalen och njutit av stillheten och den friska luften. Att sova i ett fängelse var en upplevelse i sig då cellerna var små och med två till fyra tjejer i en cell blev det rätt trångt med alla kappsäckar, men finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Det som förvånat många är vänligheten i detta land. Exempelvis väntar bilisterna på fotgängare och ska man igenom en dörr är det alltid någon som håller upp den. En del ger till och med upp sin plats i kön då man väntar på att beställa mat, detta skulle då aldrig ske i hemma i Finland. Folk är dessutom väldigt pratglada och intresserad av vad som lockat oss hit från Finland.

Sedan vi kom till Ottawa har vi haft två konserter, en här i Ottawa och en i Rockland. Båda konserterna var väldigt lyckade och vi avslutade på topp. Efter konserten i Ottawa hade vi än en gång middag tillsammans och åt underbar mat, sedan fortsatte vi med en ex tempore konsert på stan och avslutade kvällen på en av de irländska pubarna. Kvällen var den roligaste hittills med skratt, tal, roliga diskussioner och sång tillsammans med de underbaraste människorna.

Efter gårdagens konsert hade vi bbq hos värdfamiljen som Erica bodde hos då hon var utbyteselev här i Kanada. Det var mysig kväll med goda hamburgare och gott sällskap. Många av oss floror tog ett dopp i poolen och en del av de som doppade sig gick i med rosa kåpan och sjöng ringlek samtidigt. Vid kvällens slut fick Flora också tre nya medlemmar.

I måndags var vi på Camp Fortune, Kanadas motsvarighet till Flow Park. Vi klättrade i träd och åkte linbanor i ca tre timmar, en del med stor förtjusning och en del med skräckblandad förtjusning. Efter avklarad hinderbana uppe i luften var alla stolta och nöjda över att vi vågat och kommit igenom den.

Nästa gång vi hörs har vi sovit en natt i hostellet i Niagara falls och hunnit uppleva nya roliga saker.

Nedanstående bilder är tagna av Fanny Bergman, Laura Lyytikäinen och undertecknad.

image image image

Kramar
Frida

Läs också

Kommenteringen är stängd.