Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Florakören har en sångbok!

9 maj , 2014, 18.21 lindaklang

 

Med glädje kan jag meddela att Florakören äntligen har fått en sångbok. Flitiga bloggläsare kanske lade märke till att den redan skymtade i vår vappen-hälsning. Som sångbokskommittén skriver i förordet till boken har ”drömmen om en egen sångbok, med den egna stamrepertoaren men också nya sånger att inspireras av” funnits länge inom kören. Den interna sångbokens utgivningsdag sammanföll med Florakörens vernissage på huvudbibliotekets musikbibliotek i Åbo. Då öppnades en jubileumsutställning av Florakörens 70-åriga historia (som fortfarande pågår så ta er till musikbiblioteket och bekanta er med den!). Många floror och eterneller, dvs. tidigare floror, samlades då i musikbiblioteket, skålade och sjöng tillsammans i utställningens, sångbokens och den långa gemensamma historiens ära.

IMG_0931

Sångbokskommitténs ordförande, Hanna Nybergh, berättar om arbetet med sångboken

Foto: Petra Louhimies

Det är många personer i kören som under årens lopp har jobbat för en gemensam sångbok – men de som har gjort största delen av jobbet och förverkligat projektet är sångbokskommittén. Bokens snygga utseende får vi tacka Karin Holmström för med sina vackra och finurliga illustrationer samt Sebastian Sandelin som har gjort ombrytningen.

6-Serenader

En av Karin Holmströms illustrationer – denna pryder serenadkapitlet ”Kom sätt mitt liv i brand!”

Bild: Karin Holmström

Nästan alla medlemmar i sångbokskommittén fanns på plats under utgivningstillfället. De uppträdde dessutom med en sång som den extrainkallade ”kanonmedlemmen” i sångbokskommittén, Martin Segerstråle, hade arrangerat. Sången handlade om hur glada de var över att sångboken äntligen var färdig och om allt arbete som finns bakom den.

IMG_0933

En del av sångbokskommittén: Sara Granlund, Lina Fortelius, Hanna Nybergh och Frida Nyman

Foto: Petra Louhimies

Sångboken har hela 111 sånger – allt från körens traditionella snapsvisor till serenader, roliga sånger, julsånger och nykomponerade stycken enkom för sångbokens skull.

DSC_0001

Frida Nyman, utställningsansvarig och medlem i sångbokskommittén, glädjer sig över sångboken

Foto: Laura Lyytikäinen

Sångboken kommer säkert att komma till nytta och användas flitigt under kommande år på gemensamma tillställningar och kvartettuppträdanden.

//Laura

Läs också

Kommenteringen är stängd.