Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Inför NSSS

23 apr , 2014, 19.39 lindaklang

 

I morgon bär det då av till Tartu! Det blir tidig start – klockan 5.30 från Åbo – och redan i morgon kommer Florakören att hålla sin egen konsert tillsammans med broderkören Brahe Djäknar samt två estniska körer: damkören vid universitet i Tartu och kammarkören vid samma universitet. Videon här ovanför är med TÜ Akadeemiline Naiskoor från december 2013.

Vi ser även fram emot att stifta bekantskap med exempelvis den i höstas grundade Stockholms Akademiska Damkör där en flora i exil sjunger med. De uppträder på samma konsert på fredagen som exempelvis Pedavoces från Vasa där Florakören också har haft en representant denna termin.

Festivalen kulminerar, som redan tidigare nämnts i bloggen, med en galakonsert där alla körer deltar och sjunger verket ”Sea. Forest. City” som består av kända och älskade sånger från alla de deltagande länderna. Här ingår folkvisor, psalmer och schlager, allt från On suuri sun rantas autius till Dancing Queen. Vad vi ska göra med yllesockorna vi fått order om att ta med till galakonserten återstår att se, men spännande blir det!

Avslutningsvis en liten reklamsnutt om lördagens galakonsert så att vi vänjer oss med att höra det estniska språket:

//Tove

Läs också

Kommenteringen är stängd.