Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Efter NSSS!

29 apr , 2014, 09.45 ohaapama

 

NSSS 2014

I helgen åkte ett trettiotal floror iväg till Tartu, Estland för att delta i NSSS, eller Nordisk Studentsångar Stämma. Det var tidig avfärd 05.30, så att vi skulle hinna med färjan 08.30. Bussresan till Helsingfors tillsammans med BD var tämligen tyst, många sov för dagen skulle bli lång! Allt gick bra, och på färjan avnjöt vi frukostbuffé som smakade oss alla!20140424_164048

Flororna på väg till invigningsceremoni!

När vi anlände till Tallinn, hoppade vi på olika bussar med BD och resan till Tartu började! När vi väl kom fram strålade solen i Tartu och välkomnade oss med öppna armar! Vi hade några timmar tid att bekanta oss med vårt ljuvliga hostell Looming, var inredningen bestod av second hand möbler och roliga inredningslösningar. Hostellet satsade stenhårt på återvinning och miljövänlighet. Florakören gillar!

20140424_164952

Webbansvariga fick hålla i Florakörens skylt när vi paradera de långa 50m 😀

På invigningsceremonin strålade solen och körer från Finland, Sverige, Norge och Estland fyllde rådhustorget med klingande sång. Vi blev välkomnade av bl.a. borgmästaren i Tartu, och snart skulle invigningskonserten börja!

20140424_170814

Det vackra rådhuset i Tartu!

Florakören och Brahe Djäknar uppträdde bland de första körerna på torsdag kväll i vackra Tartu Ulikools festsal.

Nästa dag övade 38 körer tillsammans i A le Coq spordimaja. På programmet stod musik som körerna själv valt och där förekom bl.a. Finlandia, Dancing Queen och Ant han dansa. Det var mäktigt att höra så många korister sjunga tillsammans. Efter övningen fanns det tid för utforskning av Tartu samt för att gå på andra körers konserter. På kvällen hade Florakören ordnat med fest tillsammans med vår fästman Linköpings Studentsångare på restaurangen Entri. Det blev många serenader och Florakören fick en ny medlem!

20140424_211519

Florakörens ordförande och infosekreterare med gåvan vi fick av Tartu Ülikooli Akadeemiline Naiskoor

På lördag övade vi igen med NSSS-kören för att koncentrera oss mer på koreografi och finslipning av stycket. Vi var alla på kvällen iklädda svart och vitt, vilket säkert var en imponerande syn för publiken! Flororna blev tårögda när Finlandia framfördes och det var fantastiskt att få sjunga med så många andra korister. Kvällen avslutades med galamiddag tillsammans med alla 38 körer och många herrar i frack och damer i långklänning. På plats fanns även ett brass-band som spelade både gamla och nya godingar!

20140425_110345

NSSS korister!

På söndagen packade vi in oss själva i bussen igen för att vinka adjö till underbara Tartu som skämt bort oss med vackert väder och vackra byggnader. Vi anlände till Tallinn var vädret var lika vackert, och vi hade tid att utforska Gamla Stan också. Färjan hem var tröttsam men kort som tur! Hemma i Åbo var vi runt midnatt och jag tror inte någon hade svårt att somna!

Stort tack till alla floror och djäknar som var med och sjöng! Nästa NSSS ordnas i Uleåborg 2017, vi ses där!

Kram, Oona

Alla foton av Oona.H

Läs också

Kommenteringen är stängd.