Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

För den goda sakens skull

10 Dec , 2013, 12.07 lindaklang

 

Flororna är riktigt duktiga speciellt på en sak – att sjunga. Tidigare generationer av floror har därför kommit på den fantastiska idéen att inför jul skänka lite sång åt såna som kanske inte annars har möjlighet att ta sig till konserter. Vi har en stark pro bono-tradition, där vi i december åker runt till några äldreboenden och vårdhem och sjunger julsånger tillsammans med bröderna i Brahe Djäknar.

Det brukar vara en otroligt uppskattad gest och ger mycket åt den enskilda koristen. Här handlar det inte om stora verk á la Mozarts c-mollmässa (som hördes i valda delar under Adventskonserterna förra veckoslutet), utan traditionella, vackra julsånger. Har vi tur brukar vi bli bjudna på glögg och en pratstund med vår publik efteråt – ibland innefattar den floror och djäknar som sjungit med i körerna tiotals år sedan, och då är prat- och sångglädjen verkligen påtaglig. Om man inte hunnit få upp julstämningen före det, så är det här verkligen stjärnan i toppen av granen – det finns inte något som är mera juligt än körernas pro bono-konserter!

 

Juliga hälsningar,

Linda Klang

Läs också

Kommenteringen är stängd.