Små stunder i en studentkör

Jubileum,Konsert,Okategoriserade

Floras 75-års jubileum

13 jun , 2019, 11.35 lindaklang

 

Nu har det redan gått en månad sedan vårt otroliga 75-års jubileum och därmed känns det passande att ta en liten tillbakablick i form av fina foton som vår fotograf Amanda tog under jubileumsdagen!

Jubileumsdagen började tidigt på morgonen med en sista övning innan konserten.  Många av flororna hade en ganska kort natt bakom sig, eftersom vi haft dammiddag kvällen före, men humöret var på topp trots det! Efter sista övningen började jubileumsprogrammet med Solenna akten.

Vi fick många fina uppvaktanden på vår Solenna akt och det var härligt att så många hade tänkt på vårt jubileumstema med sina gåvor!

Det var så roligt att igen få träffa våra festmän från LKSS!

Till Solennan hörde såklart också märkesutdelning.

Efter Solenna akten var det dags för jubileumskonsert! I den första delen av konserten uppträdde vi med tre beställningsverk: Ulf Långbackas verk Jag är en duktig flicka – sånger om normer, Ida Olsonens Jag är int som dom väntat sig och Låt mig va jag, samt Andrea Eklunds och Amanda Henrikssons verk Jag vill hem.

Våra fantastiska konferencierer Maria och Oona hade väldigt fina tal och knöt så vackert ihop vår konsert till en helhet.

Till den andra halvan av konserten bytte vi om till våra gröna kåpor och sjöng några stycken till.

Till näst kom Brahe Djäknar upp på scen! Vi uppträdde med Uffes Oratio de hominis dignitate, som är en del av Romanttinen mieli-projektet, ett samarbete mellan Flora, BD och Kolmas tila-teatergruppen, som kommer att gå av stapeln sommaren 2020 . Gottbjörn var såklart också med på konserten.

Jubileumskonserten avslutades med att över 100 floror och eterneller tillsammans sjöng några sånger, bl.a. floraklassikerna Ringlek och Rondell.

Vi hade en helt otrolig publik!! Över 500 personer var och lyssnade på vår konsert och publiken gav så fin respons. Vi fick långa stående ovationer efter första stycket vilket var väldigt rörande. Tack till alla som kom för att lyssna <3

Efter konserten fortsatte vi kvällen till Åbo Båtvarv där vi hade vår jubileumsbankett.

Vår helveganska middag var en succé! Tack till Matglad för den supergoda maten!

Kvällen bestod av mycket sång…

… och skratt!

Uffe höll ett roligt tacktal.

Toastmadames Päivi och Sofia höll så fint i trådarna under bankettens gång.

Skål för Flora 75!

Tack ännu till alla som på ett eller annat sätt bidrog till vårt jubileum, det var verkligen en oförglömlig helg. <3

Ha en skön sommar!

Läs också

Kommenteringen är stängd.