Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Vårkonsert och vårbal

21 maj , 2015, 09.00 lindaklang

 

Förra veckan höll vi vår egen vårkonsert i Axelia II och avslutade därmed vårterminen. Vårkonserten hade vi jobbat med hela våren, och det var roligt att äntligen visa vad vi övat in. Personligen tycker jag att konserten gick bra, speciellt den senare delen. Det var roligt att så många hade hittat till konserten, det fanns nog inte många tomma platser i publiken. Vi uruppförde två sånger: En stilla undran av Martin Segerstråle (text:  Carl Jonas Love Almqvist) och Nemo Saltat Sobrius av Erik V. Sköld (text: Cicero). Det är alltid en speciell känsla att uruppföra en sång och det var extra roligt att Martin Segerstråle själv var på plats för att höra oss sjunga hans sång.

10527528_10152836497241860_6451612342803204001_n

Florakörens vårkonsert 13.5.2015

Foto: Patrick Ström

Efter vårkonserten fortsatte vi att umgås, vi hade vårbal. Vi sjöng mycket och fick prata av oss efter allt intensivt övande. Det som var speciellt roligt med vårbalen var att vi sjöng många nya sånger, som vi bl.a. lärt oss på våra sångbokskvällar. Vi var också en grupp från styrelsen som sjöng en sång, vilket förstås var jätteroligt. Jag tror och hoppas att alla hade en jätterolig kväll.

För mig slutar vårterminen här, men en del floror har några övningar kvar inför Sibelius opera Jungfrun i tornet som ska framföras i juli i Korpo. Om du har vägarna förbi där den 18.7 rekommenderar jag att du går och lyssnar! Mera info kommer att komma bl.a. här på vår blogg! I augusti åker vi ju dessutom på turné och tävling till Bratislava, och vi kommer så klart att hålla er uppdaterade här via bloggen och andra kanaler.

/Fredrica

Läs också

Kommenteringen är stängd.