Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Ekumenisk gudstjänst och tomtefest

22 Dec , 2014, 09.28 lindaklang

 

Hej på er igen,

året börjar dra sig mot sitt slut och likaså höstterminen 2014. Det har varit ett halvår fyllt sång, vänskap, skratt och mycket mer. Under den senaste veckan har vi hunnit med mycket, tomtefest, probono-uppträdande på ålderdomshem i här i Åbo och dessutom har vi delltagit i en ekumenisk gudstjänst tillsammans med BD.

Den 11.12 hölls den ekumeniska gudstjänsten I Åbo för 21:a gången. Flora och BD har varit med några gånger, senast 2011. Den ekumeniska gudstjänsten har som uppgift att fira gemenskap och representanter från evangelisk-lutherska kyrkan, katolska kyrkan, ortodoxa kyrkan och frälsningsarmén var med. Pekka Haavisto stod för det humanitära budskapet I gudstjänsten. Gudstjänsten innehöll mycket musik. Förutom Flora och BD var också Åbo filharmoniska orkester med dirigent Pertti Pekkanen, barytonen Petteri Salomaa, organisten Markku Hietaharju med. Som vanligt på en gudstjänst sjöngs det också allsång på denna gudstjänst. Som försångare fungerade kantor Jukka Pietilä. I dessa sånger sjöng också körerna med.

Flora och BD sjöng, förutom allsången, fyra sånger på denna gudstjänst. Två av dessa sjöng vi själva, dessa var Jul, jul, strålande jul och När det lider mot jul. Dessa sånger gick bra och det var väldigt roligt att få sjunga dessa sånger på svenska när största delen av gudstjänsten gick på finska. Tillsammans med Åbo filharmoniker och Petteri Salomaa sjöng vi sedan O Helga natt. Detta var mycket mäktigt och stämningsfullt. Solisten gjorde bra ifrån sig och dirigenten var väldigt lätt att följa. Till sist sjöng vi “kompstämmor” till Maa on niin kaunis tillsammans med filharmonikerna och försångaren.

Gudstjänsten gav julstämning åt alla sångare och den sänds på julafton kl. 11.05 på tv1.

 

Som avslutning på höstterminen har vi alltid en tomtefest då det bjuds på risgrynsgröt, pepparkakor och om man har tur även på jultårtor. Årets tomtefest, som inföll den 13.12, var fylld av sång, skratt och besök av både tomten och lucia. Alla som varit snälla fick sätta sig i tomtens knä och fick även en liten julklapp. En mysig och fri fest var den perfekta avslutningen på terminen. Med magen fylld av gröt, pepparkakor och jultårtor verkade alla deltagare nöjda och glada över att vara på plats. Nu blir det lite paus med kören då julen snart står bakom dörren, men åh vad kul det ska bli att få fortsätta med övningar och förberedande inför vårens händelser.

20081213_003 2

 

Bild: Benedict Slotte

Kramar

Fredrica och Frida

 

Läs också

Kommenteringen är stängd.