Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Adventskonserterna över för denna gång!

9 Dec , 2014, 11.32 ohaapama

 

Lika snabbt som de kom, så var de över igen. Nu när adventskonserterna är över och vi inte har en massa övningar mer, känns vardagen nästan lite tom! Jag vill passa på att dela med mig av ett minne från min första nervösa adventskonsert. När intåget är slut är det meningen att alla ska lägga bort sina ljus före du går upp på körställningen. Nå, det gjorde ju förstås inte jag. Jag tar glatt med mig det brinnande ljuset upp på körställningen tills en korist väser ”släck ljuset!” före jag fattar vad jag gjort. Jag blåser snabbt ut ljuset men håller det fortfarande i handen. Desperat försöker jag obemärkt böja mig lite nedåt för att fälla ljuset på golvet. Detta går förstås inte så smidigt och ljuset faller först i körställningen med en duns och rullar sedan ner på golvet med en ännu högre duns. Jag skämdes något otroligt, och till på köpet så glömde koristen bakom mig också att släcka sitt ljus… Fast vilket roligt minne det är idag 🙂 20141129_231400

Glada floror på efterföljande julfest!

  Som tur kommer kören att delta i den Ekumeniska gudstjänsten i domkyrkan 11.12, så en del av kören får fortsätta öva tillsammans. För dem som vill ha ännu mera kör, så kommer kören även att åka runt till olika ålderdomshem i Åbo och göra probono uppträdanden. Det betyder att vi inte tar betalt för att vi kommer och sjunger julsånger, utan alla är med av egen vilja. Vi tackas med leenden, skratt, någon glädjetår och glada åldringar som sjunger med i våra sånger. För många är det probono uppträdandena som är det bästa på hela året. Jag vill å styrelsens och hela körens vägnar tacka alla som kom och lyssnade på våra adventskonserter i domkyrkan. Det är alltid lika roligt att få uppträda för er! Om ni missade konserten kan ni lyssna på YLEs inbandning av konserten här: (första delen) och här (andra delen).  Tack för mig och jag önskar er alla en riktigt trevlig julväntan! Vinterhälsningar, Oona

 

Bild: Oona Haapamäki

Läs också

Kommenteringen är stängd.