Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Nemo saltat sobrius! Förutom Flora som fick två guldband på tävling i Bratislava!

25 sep , 2015, 07.21 lindaklang

 

Hejsan alla!

Som många kanske redan vet så var Florakören på turné till Bratislava i Slovakien och Wien i Österrike 19-24.8. Orsaken till turnén var att vi skulle delta i Bratislava Cantat, en körtävling för körer från hela världen! Repertoaren bestod av sånger vi sjungit på vårterminen och under övningarnas gång finslipades dessa stycken till perfektion. Vi hade även ett flertal solon som gav mersmak åt styckena. Här kommer en liten sammanfattning över den fullspäckade turnén som innehöll allt från tidiga väckningar till sena kvällar och live room escape och gamla kyrkor!

 

 

DSC_0005

Lite trött flora i väntan på incheckning!

19.8 klockan 03.30 var det träff på Sibeliusmuseum. Stämningen var aningen trött men förväntansfull! När vi kom fram till flygplatsen kunde vi konstatera att vi var först på plats och det blev att vänta ganska länge innan personalen uppenbarade sig : )

 

Gott med mat :)

Gott med mat 🙂

 

Öva öva öva!

Öva öva öva!

På förmiddagen anlände vi till Wien, varifrån vi tog buss till Bratislava som tog ungefär en timme. Vi checkade in på vårt hotell och gladde oss åt de bekväma sängarna och att det fanns både pool och gym! Bratislavas gamla stad är mycket vacker, så vi lämnade hotellet för att utforska staden och äta lunch!

Rundvandring i Bratislava!

Rundvandring i Bratislava!

DSC_0484

Första dagen var lugn och övningsfri, fastän det blev en hel del spontant sjungande i alla fall. Det vi dock hann med var att delta i Live Room Escape. Vi blev alltså inlåsta i ett rum och skulle med hjälp av att lösa olika gåtor låsa upp lås och försöka ta oss ut ur rummet inom en timme. Det var ytterst spännande även om vi inte den gången hittade ut. Men vi fick blodad tand och for med ett gäng i Åbo för att denna gång ta oss ut ur rummet! Det blev tidig kväll för de flesta för nästa dag skulle vi börja öva!

DSC_0933

Glada floror i Bratislavas slott!

DSC_0032

Floror på väg!

De kommande dagarna bestod av mer övning och finslipning, guidad rundtur i den gamla staden, utforskande av hotellets badavdelning, (tydligen ryms det nästan 20 personer i en jacuzzi menad för 4!) glassätande, ett flertal konserter och ännu lite övning inför tävlingen.

Den ökända jacuzzin!

Den ökända jacuzzin!

Vi slapp inte ut :(

Vi slapp inte ut 🙁

På tävlingsdagen var det tidig väckning som gällde eftersom vi hade soundcheck  08.00 i Hall of Mirrors var tävlingen skulle ta plats. Akustiken var kanske inte den bästa men utrymmet var otroligt vackert med enorma speglar och fönster. Efter soundchecken fick vi ännu återvända till hotellet för att göra oss i ordning för tävlingen. När stunden äntligen var inne kändes det som om nervositeten rann bort och vi sjöng som vi aldrig sjungit förut. Vi deltog alltså i två kategorier: Female choir och Contemporary Music. Vi var ytterst nöjda med vår prestation och alla höll tummarna inför prisutdelningen som skulle äga plats nästa dag.

DSC_0649

DSC_0676

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När det äntligen var dags för prisutdelning hade vi också fått ta del av de andra körernas uppträdanden och kunde konstatera att alla hade med sig något eget från sitt hemland. Förutom Florakören medverkade körer från Polen, Slovakien och Indonesien. Vid utdelningstillfället var stämningen på topp och alla körer umgicks med varandra och tog flera selfies : ) När det väl kom till kritan så belönades Florakören med två guldband! Kören jublade och alla ville hålla i vaserna och diplomen vi fick som pris. Vi var alla stolta över vår prestation och det blev en hel del sms som skickades till Finland!

Uffe tar emot ett av våra två guldband!

Uffe tar emot ett av våra två guldband!

På söndagen åkte vi till Wien. Som ett överraskningsprogram från reseledningen åkte vi till Haus der Musik som var ett imponerande musikmuseum i Wien. Där prövade vi på att komponera musik, dirigera orkester och mycket annat. Kvällen avslutades med god mat och dryck.

Två floror roar sig på Haus der Musik.

Två floror roar sig på Haus der Musik.

Uffe hittade sin plats!

Uffe hittade sin plats!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måndagen var vår sista turnédag och alla fick tillbringa den som de ville. Några ville shoppa, andra åka i hästkärra och någon annan koncentrerade sig enbart på god samvaro med mat och dryck. Vi flög tillbaka till Finland bara för att märka att bussbolaget hade glömt bort vår beställning så det blev att ta taxi istället! Men hem kom vi och den natten som vi som stockar, nöjda, glada och stolta över våra guld!

 

 

 

Glada floror åker med häst och kärra!

Glada floror åker med häst och kärra!

Vi besökte även Stefansdom i Wien.

Vi besökte även Stefansdom i Wien.

Finland och Indonesien representeras!

Finland och Indonesien representeras!

 

Varma hösthälsningar från Oona


Alla bilder har den duktiga Sonja Rosenqvist tagit!

Läs också

Kommenteringen är stängd.