Små stunder i en studentkör

Konsert,Kvartett

Florakören deltog i kvartettkonsert!

18 feb , 2015, 11.18 lindaklang

 

Under föregående helg besökte Florakören Turun Yliopiston Kuoros kvartettkonsert. Vi kände oss hedrade av att bli inbjudna av värdkören, inte bara som konsertåhörare utan även för att uppträda! Dagen då man skulle anmäla sin kvartett till konserten närmade sig dock snabbare än förväntat, men en kvartett som bestod av styrelsemedlemmar beslöt sig för att gå ut ur sitt bekvämlighetsområde helt rejält och ställa upp trots att tre av medlemmarna var första sopraner. Där stod vi alltså, tre första sopraner och en andra alt en kväll i Sibeliusmuseet och skulle dela upp oss i stämmor. Personligen tycker jag att det kändes uppfriskande att prova på hur det kändes att sjunga första alt. Man får liksom ett annat perspektiv på harmonierna och hur ens röst passar in i ackorden. Dessutom tog en av oss tillfället i akt att första gången göra ett eget arrangemang av ett stycke. Det kändes alltså av flera orsaker extra spännande för oss att sjunga på kvartettkonserten. Trots detta var det mest upplyftande med hela upplevelsen ändå inte det egna uppträdandet – även om fjärilar i magen av en bra sort är en underbar känsla – utan samvaron och den uppmuntrande stämningen kvartetterna, ensemblerna och även publiken emellan.

YouTube Preview Image

Den gästande Florakvartetten ”The Florists” uppträder med Mister Sandman.

Det var härligt att få direkt respons i form av kommentarer eller tummen upp-gester av de andra konsertsångarna både under soundchecken och under konserten. Turun Yliopiston Kuoro är en positiv kör som fördomsfritt vågar prova på olika genrer och satsar på sin kvartettverksamhet. Jag känner mig glad och stolt över att få samarbeta med dem som flora. Med hopp om att samarbetet och kvartettkonserttraditionen ska få fortsätta i många år till.

YouTube Preview Image

”Virva” sjunger stycket Äijö.

YouTube Preview Image

”Rakkausryhmäs” tolkning av låten Yhtenä iltana.

Ovan några exempel på de andra ensemblernas uppträdanden. Men sluta inte där! Det lönar sig att titta här för att se fler fina tolkningar.

//Laura

Läs också

Kommenteringen är stängd.