Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Hälsningar från jubileumskommittén!

19 feb , 2014, 12.22 ohaapama

 

Party planners. Ni vet, sådana där irriterande innovativa typer som föreslår riktiga svanar till ditt bröllop mitt i november, en två meter hög chokladfontän till farfars 80-årskalas eller auberginefärgade ponnyer till lillbrorsans konfirmationsfest. Nej, sådana typer är vi inte i Florakörens jubileumskommitté. (Suck vad trista vi är…) Visst tänker vi lite utanför den berömda lådan. Som till exempel att vi bokar en helt ny festplats och piffar upp den traditionella sillisen.

Men inte har vi heller glömt bort traditionerna. De är nämligen jätteviktiga då man håller på att planera ett födelsedagskalas för en 70-årig damkör. Ett Florajubileum ska enligt jubileumskommitténs åsikt vara en fest för både den aktiva kören och de tidigare sångarna. Samtidigt som vi firar kören som den är just nu vid denna tidpunk ska vi komma ihåg de många Floragenerationerna före oss. För utan dem skulle Flora inte vara Flora. Utan de tidigare aktiva generationerna skulle vi inte ha en så fantastisk verksamhet idag med många fina sånger, traditioner och minnen.

Därför är vissa saker som de alltid varit. Sång, vänner, skratt, kramar. Och så lite sång (inte minst från en splitterny sångbok!) och skratt till. Den här gången blir det ingen historik – du måste alltså fråga en annan Flora om vad som hänt under de senaste fem (eller 70…) åren om du inte vet. Eller så kan du komma på utställningen som hålls på musikbiblioteket i maj.

God mat och dricka har vi fixat er som vanligt och vi hoppas att Floror i alla åldrar bidrar med många fina programpunkter på banketten. För vet ni vad, det är deltagarna som sist och slutligen gör festen. Vi skulle kunna fira på slottet med silverbestick och den dyraste champagnen och ändå ha det jättetråkigt om vi inte hade våra kära sångarsystrar och – bröder samt alla fina vänner som vi fått lära känna under åren.

Så jag måste göra er besvikna: inte heller den här gången blir det några aubergineponnyer eller chokladfontäner. Men ju flera vi blir desto roligare blir festen. The more the merrier, det tror vi i jubileumskommitén på. Sjunger du alltså i kören just nu eller har gjort det någon gång tidigare ska du klicka dig vidare till Florakörens hemsida och anmäla dig till jubileumsfestligheterna med detsamma!

 

Hälsningar från ordförande Petra i jubileumskommittén!

Läs också

Kommenteringen är stängd.