Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

En kväll med rösten- World Voice Day 16 april

11 apr , 2013, 10.49 ohaapama

 

En kväll med rösten – World Voice Day 16 april

 

Tisdagen den 16 april är det den internationella röstdagen, World Voice Day! Dagen har firats sedan 2002 och syftet är att uppmärksamma röstens enorma betydelse för kommunikation, livskvalitet och underhållning.

 

I år kommer dagen att uppmärksammas extra mycket i form av evenemanget Global Choral Concert! Det innebär att det ordnas konserter och andra evenemang med rösten i fokus vid ungefär samma klockslag runtom i världen samtidigt. Hittills finns det över 200 registrerade evenemang i ungefär 40 länder, och fler hinner det ännu bli! I Finland ordnas evenemang i Helsingfors, Tammerfors, Åbo och på Åland. I Åbo har ämnet logopedi vid Åbo Akademi bestämt sig för att dra sitt strå till stacken genom att ordna evenemanget En kväll med rösten. De två huvudarrangörerna är dessutom Floror! Evenemanget består av en konsert med en tillhörande utställning och börjar kl 19.00 på Arken, Åbo Akademi, Fabriksgatan 2 i Åbo (dörrarna och baren öppnas kl.18.30).

 

Florakören vill förstås också vara med och uppmärksamma rösten, och kommer att uppträda med tre sånger och en improvisation. Under kvällen uppträder också musikalartisten och studerande i logopedi Sarah Nedergård, duon Acts of Two Hearts som bjuder på egenskrivna låtar och Benedict Slotte som improviserar med ljudlandskap och övertonssång. Dessutom kommer Elisabeth Lindström, docent och vikarierande professor i logopedi, att berätta om vanliga myter och sanningar om rösten.

 

Varmt välkomna till Arken tisdagen den 16 april fr.o.m kl 18.30! Konserten börjar kl. 19.00 och både före och efter konserten kan man bekanta sig med utställningen och avnjuta något drickbart i baren.

 

Om man vill läsa mer om vad som händer globalt kan man kolla in den officiella hemsidan www.world-voice-day.org.

 

Greta Wistbacka & Sofia Holmqvist

Floror och logopedipersonal

 

 

Bilderna från www.world-voice-day.org

 

Läs också

Kommenteringen är stängd.