Små stunder i en studentkör

Okategoriserade

Riddare i Åbo!

29 mar , 2013, 11.52 ohaapama

 
Det hände sig en kall söndag i mars, att Florakören fick besök av en alldeles speciell kör, nämligen den norska studentkören Mannskoret Arme Riddere från Bergen. Riddarna hade kontaktat oss och frågat om de kunde få komma och träffa vår kör, eftersom vi förutom i Bryssel också har en Flora i exil i Bergen, som hade talat mycket varmt om oss. Det fick de såklart! Vi ställde till med pizzakväll, och hungern var stor!

Riddarna var hungriga, men vi åt nog ändå pizza!

Vi åt nog pizza också…

Vi hade en ytterst angenäm kväll med riddarna, som visade sig vara precis så ridderliga som de låter. Aldrig har flororna skämts bort med så många serenader som vi fick under kvällens lopp. Där har ni något att ta efter, Brahe Djäknar!

Vicevärdinnorna får en serenad!
Här får vicevärdinnorna en serenad för sitt fina jobb!

Det blev så många skratt och leenden under kvällens lopp, att flera floror klagade över att ha ont i smilmusklerna. Fastän kören nog skrattar mycket annars också, blev besöket en mycket omtyckt paus i vardagen. Runt borden klingade den sköna norskan och finlandssvenskan i samklang och stämningen var god. Så god, att riddarna förlängde sin vistelse med två timmar!
Vi ser fram emot att träffa riddarna igen, kanske i Bergen?

 

Ordförande Mia fick ta emot den fina bilden på kören!
Alla bilder togs av Oona
Soliga hälsningar,
Oona

Läs också

Kommenteringen är stängd.